Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Can Dostunuzla Birlikte Hayatta Kalmanızı Sağlayan Acil Durum Kiti

Can Dostunuzla Birlikte Hayatta Kalmanızı Sağlayan Acil Durum Kiti

Ching Lin Tsai'nin "Escapet" adlı acil durum kiti yalnızca insanları değil, patili dostlarını da işin içine katarak hayvan dostu bir hayatta kalma aracı sunuyor.

İklim krizinin etkisiyle yangın, sel ve benzeri felaketler daha sık yaşanır hale gelmeye başladı. Deprem de sürekli yüz yüze olduğumuz bir gerçek. Marmara depreminden sonra hazırladığımız deprem çantaları uzun bir süre evimizin bir köşesinde bekledi. Öte yandan tasarımcılar da acil durumda kullanılabilecek radyo, çok işlevli afet çadırı ve akıllı acil durum çantası gibi çalışmalar ortaya koyuyor. Peki ya ailemizin bir parçası haline gelen evcil hayvanlar? Ching Lin Tsai Escapet adlı acil durum kitiyle yalnızca insanları değil, onların can dostlarını da işin içine katmak gerektiğini hatırlatıyor.

Escapet; kaçış çantası, evcil hayvan mobilyası ve taşıma çantası işlevlerini bir arada sunuyor

Escapet, hem evcil hayvan hem de sahibi için tasarlanmış bir kaçış çantası. İnsanlar için acil durum kiti ve evcil hayvan taşıma çantası konseptini birleştiren tasarım, 2019’da Red Dot ödülüyle taçlandırılmış.

Ching Lin Tsai’nin paylaştığı istatistiklere göre, afetlerin ardından evcil hayvanların yaklaşık % 32’si yaşamını sokak hayvanı olarak devam ettirmek zorunda kalıyor. Ancak evde bakılmaya alışmış bu canların %40’ı sokakta hayatını kaybediyor. İşte Escapet’in çıkış noktası dostlarımızın hayatta kalmasını ve afet sonrası belli yaşamsal ihtiyaçlarını sağlamak.

Escapet

Escapet, farklı durumlarda ayrı ayrı kullanılabilen evcil hayvan taşıma çantası ve acil durum kiti olmak üzere iki parçadan oluşuyor. Neon fermuarı patili dostunuzun yerini kaybetmenizi önlüyor.

Kit, aşınmaya karşı yüksek dirençli ve temizlenmesi kolay bir polyester elyaf malzeme olan tetorondan yapılmış. Geleneksel evcil hayvan taşıma çantalarının aksine Escapet, katlanma ve saklama kolaylıkları sunuyor ve açık hava için de ideal.

Escapet  

Görsel: Behance