Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA Vakfı’ndan Depremzedelere 5.000 Modüler Barınak

IKEA Vakfı’ndan Depremzedelere 5.000 Modüler Barınak

IKEA Vakfı, Better Shelter iş birliğiyle Türkiye'deki ve Suriye'deki depremzedelere aletsiz monte edilebilen modüler barınaklar gönderdi.

İsveçli kar amacı gütmeyen kuruluş Better Shelter, Türkiye’deki ve Suriye’deki depremzedeler için destek hareketi başlattı. Bu kapsamda IKEA Vakfı tarafından 10 milyon Euro ile finanse edilen 5.000 acil durum barınağı deprem bölgerine gönderildi. Barınakların bir kısmı şu anda deprem bölgesine çoktan ulaşmış ve kullanıma girmiş durumda. Better Shelter, diğer şirketlere de yardım çağrısında bulunmaya devam ediyor.

Better Shelter; özel sektörden, vakıflardan ve STK’lardan destek toplamak için bir acil durum fonu oluşturdu

Betrer Shelter’ın basın bültetinde şu ifadelere yer verilmiş:

“Hayat kurtarmak ve acıyı hafifletmek için acil durum evlerini konuşlandırma aciliyeti var. Bir insani yardım ortağı, şu anda evi olmayan ailelere acil koruma ve güvenlik sağlamak için Better Shelter’ın geçici birimlerini Türkiye’de, Hatay’da konuşlandırmaya başlayacak. Better Shelter, bu desteği daha da artırmak için özel sektör ve hayırsever ortakların katkılarını sağlamak üzere bir acil durum fonu oluşturmuştur.

Barınaklar düz paketler halinde gönderiliyor, alet kullanmadan saatler içinde monte edilebilebiliyor

IKEA Vakfı tarafından sağlanan cömert destek, bu zor zamanda binlerce kişiye önemli bir koruma sağlayacaktır. Hayatta kalanlara yardım etmek için gece gündüz çalışan Suriye ve Türkiye’deki insani yardım ortaklarımızı desteklemekten gurur duyuyoruz. Artık işletmelerden her şeyini kaybetmiş daha fazla insanı desteklemek için öne çıkmalarını ve çabalarımıza katılmalarını istiyoruz” diyor Better Shelter Genel Müdürü Johan Karlsson,

Better Shelter’ın açıklamaları şöyle devam ediyor: “Modüler geçici evler, Better Shelter ve UNHCR (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komisyonu) tarafından IKEA Vakfı’nın desteğiyle geliştirildi. Çatışmalar ve afetler nedeniyle yerinden edilmiş insanlara barış içinde bir yaşam yolunda güvenlik ve onur sağlama misyonunun rehberliğinde hareket edildi. Barınaklar sadece geçici evler olarak değil, Ukrayna, Bangladeş ve Kolombiya dahil 80’den fazla ülkede derslik ve klinik olarak da kullanılıyor. “Barınaklar düz paketler halinde gönderiliyor, alet kullanmadan saatler içinde monte edilebilir ve sert hava koşullarına karşı koruma sağlıyor. Her barınakta güvenlik ve mahremiyet için kilitlenebilir bir kapı ve güneş enerjisiyle çalışan bir lamba bulunuyor.”.

Yukarıda da bahsettiğim gibi bu IKEA barınakların bir kısmını çoktan Hatay’a ulaşmış. Amazon ve Allianz da Better Shelter’ın çağrısına kulak verdi.  Amazon, yiyecek ve battaniye gönderdi ve Allianz ise 6 milyon Euro bağışladı.

Görsel: IKEA Vakfı, Ali Haj Suleiman

Afetlerle İlgili Projelere İlham Verebilecek İşler


Bigumigu Yazarı
| GENEL