Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Acil Durumlar İçin Çok İşlevli Mini Radyo

Acil Durumlar İçin Çok İşlevli Mini Radyo

Catherine Wong’un PHILIPS için tasarladığı Portable Survival Radio; acil durumlarda dış dünya ile bağınızı devam ettiren bir hayatta kalma radyosu.

İklim değişikliği ve dünya nüfusunun artışıyla beraber sıklaşan doğal felaketler, acil durumlarda insanlara yardımı olabilecek projelerin de sık sık karşımıza çıkmasına neden oluyor. Akıllı acil durum çantası Seventy2 ile şebeke ve internet olmadan iletişim kurmayı sağlayan Sonnet bunlar arasındaydı. Hong Kong’lu ürün tasarımcısı Catherine Wong’un PHILIPS için tasarladığı Portable Survival Radio da acil durumlarda kitlesel iletişimi sürdüren hayat kurtarıcı bir ürün olarak bu gruptaki yerini aldı.

Acil durumlarda iletişim için FM radyo çipi

Akıllı telefonlar FM radyo çipine sahip olmak üzere tasarlandı ancak çoğu şirket bu çipleri devre dışı bırakıyor veya hiç eklemiyor. Örneğin Apple, geçen yıl iPhone’lara FM radyo çipi koymayı bıraktı. Oysa bir FM radyo çipi, iletişim kesildiğinde dünyadan haberdar olmayı sağlayabilecek tek çözüm halini alabilir. Düşünün ki dünyanın en popüler akıllı telefonunda bu özellik bulunmuyor. Portable Survival Radio (taşınabilir hayatta kalma radyosu) da “acil durumlarda akıllı telefonun olamadığı her şey olma” iddasını üstlenerek kullanıcının bu tür durumlarda hayatta kalma şansını yükseltiyor.

Apple’ın küresel pazarlama başkan yardımcısı Philip W. Schiller, bir kullancıya verdiği yanıtta iPhone 7 ve iPhone 8’in FM radyo çipi içermediğini belirtmişti.

Apple Analisti ve teknoloji yazarı Rene Ritchie de, Apple’a FM radyo çipi konusunda yapılan çağrılara karşılık Apple’ın verdiği yanıtı paylaşmıştı. Apple yanıtında, cihazların acil durumlar için yeterli modern teknoloji çözümlerini içerdiğini belirtmiş. Ayrıca iPhone 7 ve iPhone 8 modellerinde FM radyo çipi bulunmadığını da eklemiş.

Mekanik şarj özelliği

Portable Survival Radio; FM, LW ve MW radyo, acil durum sireni, fener ve şarj cihazı olma işlevlerine sahip. Zeytin yeşili rengindeki mini radyoda, radyo ile fener arasında geçiş yapmayı sağlayan bir düğme bulunuyor. Dilerseniz özelliği de aynı anda kullanabiliyorsunuz. Radyo kontrol düğmeleri cihazın arka tarafında yer alıyor. Yan tarafındaki USB çıkışıyla akıllı cihazlarınızı şarj edebileceğiniz bir güç bankası olarak çalışıyor. Ayrıca radyonun dahili bataryasını tüketmeden kullanabileceğiniz bir mekanik şarj aleti bulunuyor. Bu sayede kolu çevirerek kendiniz güç üretebiliyorsunuz. Böyle bir cihazda GPS’in bulunması da faydalı olabilirmiş aslında.

Görsel: Behance