Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kıyamet Günü Giysisi

Kıyamet Günü Giysisi

Vollebak'ın zombi temalı fotoğraflarla tanıttığı "Apocalypse Jacket", acil durumlarda ve felaketlerde hayatta kalmaya yardımcı bir dış giyim ürünü.

İnsanın ekoloji üzerindeki etkisinin en üst düzeylere çıktığı Antroposen (İnsan Çağı) döneminden geçiyoruz. Bu şimdiden iklim değişikliğiyle bağlantı felaketlerin sıkça yaşandığı bir dönem haline geldi. Kuraklık, gıda krizi, sel, mega yangın, yeni salgınlar (zombi salgını gibi) ve plastik atık adaları gibi terimler bugünün gündemine ve karanlık gelecek senaryolarının merkezine oturdu bile. Acil durum çantası Seventy2, internetsiz iletişim kurmayı sağlayan Sonnet gibi tasarımlar bu tür senaryoların etkisiyle ortaya çıktı. Vollebak da Apocalypse Jacket isimli tasarımıyla bu gruptaki yerini alınıyor.

Apocalypse Jacket, NASA’nın Apollo programı için icat edilen bir malzemeden yapıldı

İngiltere merkezli Vollebak, Apocalypse Jacket ile kullanıcılarını bir felaket sırasında meydana gelebilecek tehlikelerden korumayı amaçlamış. Bu ürün; kızgın lavlardan, büyük yangınlara ve kimyasal erozyona kadar pek çok senaryoya göre koruma sağlayan bir dış giyim parçası. 1950’lerin sonlarında Dr. Carl Marvel tarafından NASA’nın Apollo programına özel olarak icat edilen bir malzemeden yapılmış.

Polibenzimidazol (PBI) adlı verilen bu malzeme, “olağanüstü termal ve kimyasal kararlılığa sahip olan” bir elyaf olarak tarif ediliyor. Basitçe anlatmak gerekirse bu malzeme kolay kolay yanmıyor ve erimiyor. Marka, Apocalypse Jacket’ın yüksek ısıya, kimyasallara ve aşınmaya maruz kaldıktan sonra bütünlüğünü koruyabileceğini ve diğer yangın geciktirici malzemelerin aksine sertleşmeyeceğini ve çatlamayacağını” vurguluyor. Dünyanın sonuna yaklaşırken yanınıza almanız gereken tüm önemli şeyleri sığdırabileceğiniz 23 adet cebi var. Hatta Vollebak daha da öteye gidip ceketin, uzayda hayatta kalmayı sağlayacak kadar sağlam olduğunun altını çiziyor. İnternet sitesinde, bu giysiyi tasarlarken nükleer savaş olasılığını bile hesaba kattıklarını belirtmişler.

Tanıtım fotoğraflarındaki zombi temasının esin kaynağı ise, CDC’nin (ABD’deki Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi) yayınladığı eski bir paylaşım olan Preparedness 101: Zombie Apocalypse (Hazırlık 101: Zombi Kıyameti).

Apocalypse Jacket

Giysinin arkasında 5 adet (tamamen sırt kısmını kaplayan), boynunda 2 ve kollarında 6 cebi var. Her cepte de dikişlere gizlenmiş gizli bir fermuar bulunuyor. O nedenle dışarıdan fark edilemiyorlar. Cepleri kullanarak giysiyi uyku tulumuna dönüştürmek de mümkün. Merak edenler için söyleyeyim, Apocalypse Jacket şu anda 995 £ gibi yüksek bir fiyata satılıyor.

Görsel: Vollebak