Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şirin Köpeklerden Oluşan Harfler

Şirin Köpeklerden Oluşan Harfler

Japon Kaligrafi sanatçısı Takumi Tohgu, hazırladığı tipografi serisinde her harften minik tatlı köpek yaratıyor.

Tipografi çalışmaları bu alanda yaratıcılığını göstermek isteyen sanatçıların kendi tarzlarını ve yeteneklerini harflerin üzerinde oyunlar oynayarak göstermesine imkan tanıyor. 36 Days of Type projesi bu alandaki en güzel örneklerin toplandığı yerlerden biri. Nakışlardan Ukiyo-e temasına, elektronik cihaz şeklindeki harflerden çizgi film karakterlerine kadar bu projenin altında birçok yaratıcı çalışma gerçekleştirildi. Bu projeden bağımsız olsa da harflerden yaratıcı çağrışımlar çıkaran ve kendi serisini yaratan sanatçılar da bulunuyor. Bunlardan biri de Takumi Tohgu.

Küçük yaşlardan bu yana hat sanatıyla ilgilenen ve eğitim hayatı boyunca da bu alana yoğunlaşan Takumi Tohgu (YouTube’da bilinen ismiyle Japanese Calligrapher Takumi), çeşitli kaligrafi işleriyle tanınan bir sanatçı. Takumi’nun son zamanlarda paylaştığı tipografi serisi de kaleminin gücünü gösteren işlerden.

A’dan Z’ye kadar farklı tipte ve karakterde köpekler

Şirin köpekleren oluşan bu alfabede her harf minik dokunuşlarla sevimli bir hale bürünüyor. Göz, kulak ve diş ayrıntısı her harfte köpeklerin bakış yönünü belirlerken bazı harflerden bir köpek temsili yaratmanın ne kadar zor olduğunu da görmemize imkan tanıyor bu seri. Özellikle “K”, “N”, “O”, “S” harflerinde Takumi’nin ustalığını ve yaratıcılığını yakalamak mümkün. Bu sevimli alfabenin içinde. “M” “Q” ve “T” harflerinden ortaya çıkarılan köpekler ise bana göre en sevimlileri.

Takumi Tohgu’nun çizim tekniğini takip ederek harfler için farklı hayvan formları da yaratmak mümkün. Sanaçı’nın kedilere benzetip “cat” (kedi) yazdığı videosu bunun mümkün olacağını gösteriyor.

Kaligrafi sanatçısı, 2012 yılından bu yana YouTube’da Japon kaligrafisinden hat sanatına kadar pek çok farklı alanda eğitici video yayınlıyor. Japoncanın üç alfabesinden biri olan Kanji alfabesiyle hazırladığı Construction of Kanji seri de bu işler arasında. Kanji alfabesi, 20 binden fazla karaktere sahip ve her bir karakter belirli anlamları ifade ediyor. Kaligrafi sanatçısı, bu serisiyle popüler olsa da hesabında hat sanatını merkeze koyduğu birçok başka iş de bulunuyor.

Konseptini ASMR ile bağlantılı hale getiren sanatçı kalemiyle kağıda vurduğu her darbeyi aynı zamanda rahatlatıcı bir sese dönüştürüyor. 2019 yılından bu yana Japon kaligrafisi dışında küresel ölçekte de işlerini sergileyen Takumi Tohgu bu sayede bilinirliğini de genişletmiş. Sevimli köpeklerden oluşan tipografik çalışma dışında Takumi Tohgu’nun diğer işlerine Youtube ve Twitter hesaplarından da bakabilirsiniz.

Görsel: YouTube