Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kaligrafi ve Sulu Boya Karışımı Sembollerle Çin Astrolojisi

Kaligrafi ve Sulu Boya Karışımı Sembollerle Çin Astrolojisi

Mengyu Cao, "Chinese Zodiac" projesinde Çince karakterlere sulu boya çizimleriyle yeni bir yorum getiriyor.

Alfabe, tipografi ve font alanından sayısız yaratıcı işe yer verdik. Bunlar içinde çizgi filmlerden, rock müzikten, Wes Anderson filmlerinden, ağaç türlerinden, sanat tarihinden, markalardan, logolardan, bakterilerden, çöplerden ve Mondrian tablolarından ilham alan unutulmaz işler oldu. Şimdi ise Çin astrolojisinin sembollerine şirin mi şirin illüstrasyonlar ekleyen Chinese Zodiac projesi var karşımızda.

Çince karakterleri daha anlaşılır hale getiren tasarımlar

Tasarımcı Mengyu Cao, Chinese Zodiac (Çin Burçları) adlı bu tipografi serisi için Çin kaligrafisiyle sulu boya çizim tekniğini harmanlamış. Projede Çince bilmeyenlerin bu kültürü anlamalarına yardımcı olmak için her zodyak karakterinin anlamını tasvir etmeyi amaçlamış.


Çoğunuzun bildiği gibi Çin kültüründe burçlar; fare (鼠), öküz (牛), kaplan (虎), tavşan (兔), ejderha (龙), yılan (蛇), at (马), keçi (羊), maymun (猴), horoz (鸡r), köpek (狗) ve domuz (猪) olmak üzere 12 hayvanla temsil ediliyor. Ay takvimine dayalı bir sınıflandırma şemasına sahip olan sistemde her yıla bir hayvan ve onun tanınmış nitelikleri atanmış. Dolayısıyla bu zodyak sistemi 12 yıllık bir döngüde ilerliyor.

Mengyu Cao, geleneksel Çin kaligrafi formlarını kırıyor ve her bir karakterin anlamını göstermek için sulu boya kullanarak yazıyla uyumlu bir yaratıcı dokunuş yapıyor. Çince karakterler Çince bilmeyenlere karmaşık çizimler gibi görünüyor. Chinese Zodiac projesi bu karakterleri herkesin anlayabileceği minik ipuçlarıyla süslüyor. Proje, 2021 German Design Award’da Tipografi kategorisinde mansiyon almış.

https://www.instagram.com/p/CFMsW48HSlY/

 

Görsel: Mengyu Cao