Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Welder Watch’un Black Friday Tavrı Sürüyor

Welder Watch’un Black Friday Tavrı Sürüyor

Welder Watch, marka politikası haline getirdiği Black Friday’de satış yapmama kararını bu yıl da internet sitesini kapatarak sürdürüyor.

Black Friday, birçok tüketicinin ve markanın heyecanla beklediği bir alışveriş dönemi. Markaların yüksek indirim oranları sunması müşterilerin de hızlı tüketim yapmasına sebebiyet veriyor. Ancak Welder Watch için durum daha farklı. Marka geçtiğimiz yıl adeta kaos ortamına dönüşen alışveriş çılgınlığı dönemi Black Friday’de internet sitesini kapatarak satış yapmadı. Alışverişi bir tüketim çılgınlığı yerine keyif aktivitesi olarak değerlendiren marka, son üç yıldır olduğu gibi 2020 Black Friday’de de kendisini diğer markalardan ayrı konumlandırıyor. Kullanıcılarının beğendiği ürünü özenle seçerek almasına ve alışveriş sürecinin bir kaostan çok keyif aktivitesi olduğuna inanmaya devam ediyor.

Welder Watch internet sitesi Black Friday süresince kapalı olacak

Işığın geliş açısına göre renk değiştiren photochromic camı, solda yer alan kurma kolları ve kadranındaki “Since 2075” ibaresi ile farklı ve sarkastik bir çizgi benimseyen Welder Watch, marka politikası olarak hiçbir özel günde indirim uygulamıyor. Markaların fazla satış yapmak için büyük indirimler gerçekleştirdiği müşterilerin ise tüketim çılgınlığı içerisinde alışveriş yaptığı Black Friday dönemi de Welder Watch’un indirim yapmadığı özel günler arasında yer alıyor. Welder Watch, indirim bir yana Black Friday döneminde internet sitesini kapatarak bu alışveriş çılgınlığı sırasında tepkisini net bir şekilde ortaya koyuyor. Yıl boyunca açık olan welderwatch.com adresinde Black Friday boyunca satış yerine neden bu tutumu sergilediklerine dair bir mesaj paylaşılıyor.

Her Black Friday’de yapılan bu uygulama, markanın takipçileri tarafından takdirle karşılanıyor. Yapılan geri dönüşler duruşun çok yerinde olduğunu belirtiyor. Fotokromik camları ve kadranındaki “Since 2075” ibaresi ile kendi tarzını oluşturmak isteyen kullanıcıların tercih ettiği Welder Watch’un Black Friday ile ilgili ters köşe tutumu alışverişin aslında keyifli ve özenli bir aktivite olması gerektiğini hatırlatıyor.

Görsel: Welder Watch