Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Atıklarla Tamamlanan Soyut Nakışlar

Atıklarla Tamamlanan Soyut Nakışlar

Williambroidery, buluntu eşyaları kullanarak çeşitli kompozisyonlar yaratıyor ve bunları nakış sanatına uyarlıyor.

Nakış sanatına yeni bir soluk getiren öyle yaratıcı işler yapılıyor ki artık eski bir pratik olmaktan ziyade çağdaş sanatın en sık yorumlanan tekniklerinden biri haline gelmiş durumda. Bunlar içinde benim favorim Natalie Ciccoricco’nun doğadan malzemelerle tamamladığı geometrik nakış serisi Nesting oldu. Yine Giovana Marcon’un LED ışıklarla yarattığı nakışlı kozmik manzaralar da unutamadıklarım arasında. Williambroidery kullanıcı adıyla Instagram’da çalışmalarını paylaşan İsveçli nakış sanatçısı ise atıkları nakışlarının bir parçası haline getirmiş.

Metal ve plastik atıklardan nefis kompozisyonlara

Williambroidery ileri dönüşüm yeteneğini sanatına uyarlayarak daha önce hiç rastlamadığımız türde işler çıkarıyor. Sanatçı amacını “çalışmalarım sürdürülebilirliğe odaklanıyor ve başkalarına da yeniden kullanım, tüketimi azaltma ve geri dönüşüm için ilham vermeyi umuyorum.” şeklinde açıklıyor. Sanatçıya göre hâlihazırda sahip olduklarımızla yapabileceğimiz çok şey var.

https://www.instagram.com/p/B0k4wF7IIFt/

Sanatçının Halloween için yaptığı “Poison Deity” (Zehir Tanrısı) isimli yukarıdaki çalışması, en çok dikkat işlerinden. Çoğu çalışmasında hayalindeki bir temayı soyut bir şekilde nakışlıyor. Örneğin yazlık evinde bulduğu çöpleri ahtapot olarak hayal ediyor ve aşağıdaki gibi nakışlıyor.

https://www.instagram.com/p/CCaascTnTLL/

Kimi zaman da herhangi bir tema ya da kurgu olmadan kırık bir eşyayı nakışa dönüştürüyor. Örneğin aşağıdaki paylaşımında belirttiği üzere kırık bir su tabancasının parçalarını herhangi bir şeyle benzerlik kurmadan dizmiş.

https://www.instagram.com/p/CEju4l-Hqh7/

Aşağıdaki nakışı ise maske sanatçısı Damselfrau’dan esinlenerek hazırlamış.

https://www.instagram.com/p/BzxhRU0ohPq/

https://www.instagram.com/p/CGm_LxbnLrM/

https://www.instagram.com/p/Bu0v64QgMF2/

Görsel: Instagram