Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Işıl Işıl Nakışlar

Işıl Işıl Nakışlar

Giovana Marcon, LED ışıklar eklediği nakışlarıyla kozmik manzaralar yaratıyor.

Nakış sanatını zamanın ruhuna uyarlayan sanatçılar daha önce hiç rastlamadığımız türde işler ortaya koyuyor. Son olarak 3 boyutlu nakışlar ve Fildişi Sahili’nden nakışlı fotoğraflar gibi unutulmaz işlere yer vermiştik. 35 yaşındaki Brezilyalı sanatçı Giovana Marcon ise nakışa ışık ekleyerek içimizi aydınlatıyor.

Giovana Marcon, 2 yıldır ABD’de yaşıyor ve çalışmalarını orada sürdürüyor. Her zaman el işine büyük ilgi duyan Marcon; kağıt sanatı, dikiş gibi işlerle de uğraşmış. Ayrıca resim yapmaya da ilgi duyuyor. Sanat öğretmeni olan annesinden ve terzi olan büyükannesinden çok şey öğrenmiş. Nakışla olan tanışıklığı da çocukluk yıllarına dayanıyor ve ilk nakış dikişini de annesi öğretmiş. Çizim yeteneğini ve yaratıcılığını değerlendirmek için daha sonradan endüstriyel tasarım üzerine teknik bir kursa gitmiş. Bunun ardından ise müzecilik alanına odaklanmış ve “sosyal bellek ve kültürel miras” konularını seçmiş.

Playing with the Libra constellation ? Which of you is a Libran? ✨✨

A post shared by À mão (@a.mao.handmade) on

Elektronikçi bir eş ile yetenekleri birleştirmek

2016’da bir müzede çalıştığı dönemde, gelirini artırmanın yollarını aramaya başlamış. Aklına annesinden öğrendiği nakış işlerini yapmak gelmiş ve bugün gördüğünüz nakışlar bu şekilde doğmuş. Elbette annesinden öğrendiklerine kıyasla çok daha modern nakışlar yapmaya başlamış ancak LED ışık ekleme fikri çok daha sonra ortaya çıkmış. İlk LED ışıklı nakışını bir düğün hediyesi olarak tasarlamış. Eşi elektronikle uğraşan biri olduğundan çift olarak yeteneklerini birleştirdikleri bir hediye tasarlamak istemişler. Bu ortaklaşa çalışmanın sonucunda da oldukça memnun kalmışlar. ABD’ye taşındıklarında ise Marcon ışıklı nakışlardan bir seri hazırlamaya karar vermiş. Eşi ona nakışlara nasıl LED ekleyebileceğine dair tüm detayları öğretmiş. O gün bugündür Giovana Marcon çalışmalarında kumaş, nakış ipi, LED ışıklar, direnç, elektrik anahtarı gibi malzemeler kullanıyor. İlham kaynakları ise yıldızlı gökyüzü manzaraları, UFO, ET, Zodyak takımyıldızları, gezegenler ve bunlara benzer kozmik elementler.

Giovana Marcon’un Etsy mağazasına göz atabilir, çalışmalarını Instagram’ından ve Facebook sayfasından takip edebilirsiniz.

Işıl Işıl Nakışlar Işıl Işıl Nakışlarb Işıl Işıl Nakışlar Işıl Işıl Nakışlar Işıl Işıl Nakışlar Işıl Işıl Nakışlar

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.