Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sahil Fotoğrafları Soyut Nakışlara Dönüşüyor

Sahil Fotoğrafları Soyut Nakışlara Dönüşüyor

Emily Botelho, İngiltere sahillerinde çektiği fotoğraflarda manzaranın desenlerine odaklanarak soyut nakışlar üretiyor.

Her gün nakışın çağdaş bir sanatsal ifade yöntemi olarak farklı kullanımlarına rastlıyoruz. 3 boyutlu soyut nakışlar, anatomik nakışlar, mimari nakışlar, nakış ufolar, 3 boyutlu nakış yiyecekler ve de nakış dağ manzaraları derken şaşırtıcı örneklerin ardı arkası kesilmiyor. Yine Ebru Kurbak’ın geleneksel nakış tekniğiyle ürettiği el yapımı bilgisayar da son dönemde karşımıza çıkan en etkileyici örneklerdendi. Emily Botelho ise sahillerin güzelliğini kendine özgü üslubûyla işlediği soyut nakışlarıyla dikkat çekiyor.

Emily Botelho deniz tutkusunu nakış sanatıyla dışa vuruyor

İngiltere tam bir deniz ülkesi olmasına rağmen Emily Botelho’nun yaşadığı yer, okyanusa ya da denize pek de yakın sayılmaz. Ancak sanatçı, deniz manzarasına olan tutkusu nedeniyle özellikle sık sık seyahat ediyor ve İngiltere’nin sahillerini geziyor. Bu gezileri sırasında, kayalık sahillerin renklerini ve dokularını fotoğraflıyor: liken, deniz yosunu ve küçük deniz canlılarının yarattığı benzersiz görsel desenlere odaklanıyor.

Aşağıdaki Instagram paylaşımlarında çektiği fotoğraflardan bir örneği görebilirsiniz:

View this post on Instagram

I had quite a few requests for my fabric samples whilst I was in America, and I’m just wondering who would be interested? I’ve always been a little hesitant to sell them “as is”, so I tend to pick patterns for my kits that I’m happy for people to put their own spin on. If I were to do them, would people want like, a mini kit with fabric and colours? Or just fabric? Or DIY kits with more than one pattern? Just as a head’s up – the fabric will be more expensive than just buying a scrap from a fabric shop, as essentially it’s licensing my photography work. Would love to know people’s thoughts!!! . . . #embroidery #embroideryart #embroideryhoop #handmade #handstitched #textileart #etsyshop #etsysellersofinstagram #etsyukseller #artist #seascape #oneofakind #shoplocal #meetthemaker #abstract #texturedart #wallart #modernembroidery #britishstitchers #dmc #thread #homewares #interiors #picoftheday #postoftheday #handmadegifts #lookwhatwemade

A post shared by Emily Botelho (@salt_stitches) on

Emily Botelho, fotoğraflarını pamuklu kumaş üzerine basıyor. Ardından bu kumaşı uzun düz dikişler, sık işlenmiş küçük boncuklar, deniz kabukları, yarı değerli taşlar ve çalıları temsil eden üç boyutlu püskül tutamlarıyla süslüyor.

İngiltere’de Manchester’da yaşayan sanatçı, eskiden moda endüstrisinde bir kariyere sahipmiş. Nakış işlemeye ise yalnızca 1 yıl önce başlamış. Nakış sanatına yoğunlaştıktan sonra Salt Stitches adlı kendi markasını yaratmış. 1 yıl gibi kısa bir sürede Instagram’da 70 bini aşkın takipçiye ulaşan Emily Botelho, Etsy mağazası üzerinden nakışlarını satarak gelir sağlıyor.

Emily Botelho Emily Botelho

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.