Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Avrupa Kentlerinin Mimarisini Nakışla Ölümsüzleştiren Gezgin Çift

Avrupa Kentlerinin Mimarisini Nakışla Ölümsüzleştiren Gezgin Çift

Tekstil sanatçıları Charles Henry ve Elin Petronella çifti, Avrupa seyahatlerini ölümsüzleştirdikleri mimari nakış çalışmalarına yenilerini ekledi.

Bu yıl 14 Şubat’ta, Fransız-İsveçli tekstil sanatçıları Charles Henry ve Elin Petronella çiftiyle tanıştırmıştık sizleri. Birbirlerine hem hayat arkadaşı hem de sanat ortağı olan çift, beğendikleri mimari yapıları nakışla yorumluyor, Avrupa seyahatlerini bu şekilde ölümsüzleştiriyordu. Charles ve Elin, bu mimari nakış çalışmalarına yenilerini eklemeye devam ediyor.

Danimarka’nın kanallarından Paris’in bohem sokaklarına mimari nakış

Charles ve Elin, üretim sürecinde farklı rollere sahip. Elin, binaların detaylarına ve şehre dair unsurları işlerken, Charles renklere ve dikişlere odaklanıyor. Le Kadre olarak tanınan ikili, Danimarka’nın kanallarından ve birbirine yakın binalarından Paris’in bohem sokaklarına, güzel şehir manzaralarını kumaşın üzerinde yeniden yorumluyorlar. Nakışlacakları yapıyı kumaşın üzerine öncelikle eskiz olarak çizen çift, daha sonra bu eskizi serbest elle nakış yöntemiyle işliyor.

View this post on Instagram

To have a supportive community around you can be the game changer for your creative success. For me, for example, I wouldn’t be even half way to where I am today if I hadn’t met and received the encouragement of @_charleshenry_ . But it’s not only your physical community that matters but the extended community you can build online. Just knowing that others value what you do is so important for the confidence to continue to create. In today’s podcast episode we talk to @coricrafts about her experience in her creative journey and it turns out that community is central in her growth and self-belief as well. Make sure to check it out under “Charles and Elin” on any podcast platform ( or you find the show in my profile @petronella.art) ?? if you find the show to be of value for you, you might be interested to join our patreon.com/charleselin where you will receive bonus episodes every two weeks for all supporters of $1+ . The first one is coming out already in the beginning of next week! To support us will help us fund the sustainability of the show with better recording gear and travels for future interview series. Thank you for being here and following our journey, it means the worlds to us ???

A post shared by Elin Petronella (@petronella.art) on

Charles ve Elin genellikle siyah iplikle binaların hatlarını detaylı bir şekilde nakışlıyor ve daha sonra az sayıda renk ekliyor. Ancak, Gaudi’nin Casa Batlló’su gibi ünlü yapılar söz konusu olduğunda renk paletlerini biraz daha genişletiyorlar. Ünlü yapıları, Eyfel Kulesi nakışında olduğu gibi yalnızca siyah-beyaz olarak da nakışlamayı tercih ediyorlar bazen. Nakışlarını, evinde kendisi yapmak isteyenler için mimari nakış örneklerini ve nakış derslerini internet mağazaları üzerinden satışa sunmuşlar.

View this post on Instagram

Barely a few days since we arrived in Lisbon, I have the impression that we have done ten thousand things. The city is just perfect for us, we have already met super nice people and coming from everywhere. Incredibly surprised at the kindness of Portugueses. I really like the fact that people come to us to look at our embroideries and tell us that it's cool, it is super motivating. Like every Friday we have a new episode of our podcast. This week we have an interview with @brwnpaperbag. I was waiting to do this episode for a long time, I really like her blog and her Instagram. She has the eye to select illustrations and embroideries that have a visual impact. In this episode Sara explains her adventure as an art blogger, her work at @mymodernmet and her embroideries. Visit Apple Podcast, Spotify or any platform ?Charles & Elin

A post shared by Charles Henry (@_charleshenry_) on

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.