Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2019 Pirelli Takvimi Dört Kadının Hayallerini Anlatıyor

2019 Pirelli Takvimi Dört Kadının Hayallerini Anlatıyor

2019 Pirelli Takvimi Albert Watson tarafından dört kadının hayallerinin peşinden koşma hikayesini anlatıyor.

Pirelli her yeni yıl, hazırladığı takvimlerle başarılı fotoğrafçıları ve ünlü isimleri bir araya getirerek modern kültürü incelerken yeni trendler yaratmayı başarıyor. Bu yıl 46. edisyonunu yayınlayan Pirelli, 2013 yılında Adriana Lima‘nın hamileyken objektif karşısına geçmesiyle başladığı progresif değişimle, ”çıplak seksi kadın” imajını, kadın modellerin ve belirli stereotipteki fiziksel özelliklerin odağının dışına taşımayı hedefliyor. 2018 de sadece Afrikalı kadın modellerin yer aldığı, her kızın kendi hayallerine sahip olma özgürlüğünü anlatan Harikalar Diyarı temalı takvimi, 2017 yılında fiziksel çıplaklığın yerine ruhsal çıplaklığın öne çıktığı Duygusal temalı takvimi ya da 2016’da farklı sektörlerden güçlü kadınların yer aldığı takvimi bu bağlamda incelenebilir.

1964 yılından bu yana 35 farkı fotoğrafçıyla Amerika’dan Çin’e, Karayipler’den Latin Amerika’ya, Avrupa’dan Afrika’ya Dünya’nın bir çok farklı köşesinde çekilen fotoğraflarla hazırlanan Pirelli Takvimi bu yıl 46. edisyonunu yayınladı. ”Dreaming” temalı 2019 Pirelli Takvimi, 5 Aralık’ta Milano’daki modern sanat mekanı Pirelli Hangar Bicocca’da tanıtıldı. Çekimlerini ünlü fotoğrafçı Albert Watson‘ın yaptığı 2019 takviminde, Gigi Hadid ile Alexander Wang, Julia Garner, Misty Copeland ile Calvin Royal III ve Laetitia Casta ile Sergei Polunin tarafından canlandırılan dört kadının hikayesi yer alıyor.

Doğuştan bir gözü görmeyen ama sayısız başarılı işe imza atan, Photo District News tarafından tüm zamanların en etkili 20 fotoğrafçısı arasında gösterilen Albert Watson, 2019 Pirelli Takvimi için “derinliği olan ve bir öykü anlatan, güzel nitelikli fotoğraflar” aradığını, “bir film karesi gibi görünen bir şey yaratmak” istediğini belirtiyor. Bu amaçla fotoğraflar renkli ve siyah beyaz olarak geniş ekran formatında çekildi. Albert Watson sözlerine “Takvime bakanların, en saf haliyle fotoğrafçılığı amaçladığımı, çektiğim kadınları araştırdığımı ve günümüz kadınlarının pozitif vizyonunu ileten bir durum yarattığımı görmelerini istedim.” şeklinde devam ediyor. Bu proje, için her biri kendi geleceğine odaklanan, “kendi bireyselliğine, hayatta belirgin bir amaca ve kendine has bir iş yapış biçimine sahip” olan dört kadın için ”dört küçük filmle bir hikaye” anlatılıyor.

Albert Watson Takvime Hayat Veren Öyküleri Anlattı

“Yakın zamanda partnerinden ayrılan kadını Gigi Hadid canlandırıyor. Bir sırdaşı var ama erkek arkadaşı değil, bu rolü Alexander Wang oynuyor ve bu zor zamanları atlatmasına yardım ediyor. Bu resimlerde bir ölçüde endişe var bence. Gigi Hadid’in karakteri ile geleceğini düşünen bir kadın hissini aktarmak ve bir yandan da yalnızlık durumunda göstermek istedim. Onu hayatta nereye gideceğini, yarın ne yapacağını düşünürken görüyoruz. Fotoğrafladığım diğer kadınlardan ve ortamlardan çok daha minimal olmasını, onu çektiğim ortama yansımasını istedim. Diğer kahramanların ortamları oldukça kalabalık ve hemen hepsinde aksiyon var.”

Julia Garner’ın karakteri, başarılı sergiler düzenlemeyi hayal eden bir botanik fotoğrafçı. Julia çok başarılı bir oyuncu ve doğrudan karaktere girdi. Miami’de çalışmamız için mükemmel olan çok güzel tropikal bir bahçede çekim yaptık.”

“Öte yandan, Misty Copeland ve Calvin Royal III, ünlü olmak isteyen ve ART Deco bir evde yaşayan iki dansçıyı canlandırıyor. Kadın Paris’te dans etme hayali kuruyor. Geleceğe bakıyor ve hedefleri var. Başarılı olmaya çalışmak onun itici gücü. Copeland’ın karakteri bir kulüpte dans ederek hayatını kazanıyor, ama aynı zamanda bahçesinde küçük bir sahne kurmuş ve burada yıldız olmak için dans provaları yapıyor, bazen de erkek arkadaşı rolündeki Calvin Royal III ile dans ediyor.”

Laetitia Casta’nın canlandırdığı ressam, partneri rolündeki Sergei Polunin ile birlikte bir stüdyo dairede yaşıyor. Kadın bir sanatçı, erkekse dansçı olarak başarılı olma hayalleri kuruyor. Sahnelere biraz daha doğal parlaklık katmak için çekimi dışarıda yapmaya karar verdik. Miami’nin tropikal atmosferi bu resimde kilit bir bileşen oldu. İşin ilginç yanı, Laetitia gerçek hayatta boş zamanlarında çokça heykel yapıyor ve sanat eserleri üretiyor. Bu çok işe yaradı ve karaktere girmesine yardımcı oldu.”

Künye:

Fotoğraf Sanatçısı: Albert Watson
Sanat Yönetimi: Baron & Baron
Uygulayıcı Yapım: The Production Club
Prodüksiyon Tasarımı: Steve Kimmel
Kadro: Laetitia Casta, Misty Copeland, Julia Garner, Gigi Hadid, Sergei Polunin, Calvin Royal Iii, Alexander Wang
Model: Astrid Eika
Kasting Yönetmeni: Piergiorgio Del Moro
Post Prodüksiyon: Emi Robinson
Fotoğraf Asistanı: Taro Hashimura
Dijital Teknisyen: Adrien Potier
Kaligrafi Uzmanı: Nicolas Ouchenir
Makyaj Sanatçısı: James Kaliardos
Saç Şekillendirme: Kerry Warn
Prop Stylist: Arnold Barros
Stil Danışmanı: Julia Von Boehm, Allison Bornstein
Set Dekorasyonu: Belinda Scott

Görsel: Pirelli, Youtube, Twitter