Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ormanın İçinde Söğüt Dallarından Örülü Heykeller

Ormanın İçinde Söğüt Dallarından Örülü Heykeller

Anna & the Willow, sepet örme tekniğine kendi yorumunu katarak söğüt dallarından büyük boyutlu heykeller inşa ediyor.

Suların sürüklediği ağaç parçalarıyla yapılan insan figürleri, ormandaki olağanüstü varlıkların buluntu ağaç parçalarıyla yapılan portreleri ve atıklarla yapılıp ormana yerleştirilen dev ahşap heykeller bizlere daha önce ağacın heykel sanatında nasıl farklı şekillerde kullanılabileceğini göstermişti. İnternette Anna & the Willow olarak tanınan İngiliz heykeltıraş ise farklı bir yöntemle büyülü heykeller yaratıyor.

Geleneksel sepet örme tekniğinden esinlenerek heykel yapmak

İnsanlığın en eski ve en yaygın zanaatlarından biri sepet örmek. Süreç, çeşitli işlevsel formlar ve kaplar yaratmak için esnek ve doğal malzemelerin dokunmasından oluşuyor. Anna da bu teknikten ilham alarak ve ona kendi yorumunu ekleyerek kendi heykel yapma tekniğini geliştirmiş. Malzeme olarak da İngiltere’de yetişen söğüt dallarını kullanıyor.

Anna, 10 yıl önce heykel kursuna başladığı dönemde söğütle çalışmayı deneyimlemiş. O dönemde doğal bir malzemeyle çalışmak kendisine yepyeni ufuklar açmış ve farklı sepet örme tekniklerini öğrenmeye devam etmiş. Öğrendiği teknikle hem çeşitli sepetler ve hediyelik eşyalar yapıyor hem de heykellerine devam ediyor. Ayrıca bu tekniği öğrenmek isteyenler için Kuzey Yorkshire’daki stüdyosunda atölye çalışmaları düzenliyor.

Dış mekana yerleştirilmek üzere yaptığı her büyük heykel, çelik iskelet üzerine yapılandırılıyor. Anna heykellerine başlamadan önce mutlaka eskizler yaparak heykeli planlıyor. Çelik iskeletler spiriş edilip eline ulaştıktan sonra sanatçı, bunları iç içe geçmiş söğüt çubuklarından oluşan katmanlarla kaplıyor.

Ormanlık alanın içine yerleştirilen heykeller, orman tabanından büyümüş izlenimi yaratıyorlar. Birkaç çalışamasında insan figürlerine yer veren sanatçı ağırlıklı olarak gerçek boyutuna uygun hayvan figürlerine odaklanmış.

Anna & the Willow‘un çalışmalarını Facebook sayfası ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Anna and the Willow