Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
26. Golden Drum Festivali 17-18 Ekim’de Gerçekleşecek

26. Golden Drum Festivali 17-18 Ekim’de Gerçekleşecek

Konuşmaların, atölyelerin, eğitimlerin ve yarışmanın yer alacağı Uluslarası Yaratıcılık Festivali Golden Drum 17-18 Ekim tarihlerinde Portorož’da gerçekleşecek.

Avrupa’nın önemli yaratıcılık festivallerinden Golden Drum 17-18 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Slovenya Reklamcılar Odası tarafından organize edilen etkinliğin 26. yılında birbirinden farklı konuşmacılar, çalıştaylar, yeni iş bağlantıları ve tabii ki yaratıcılık yarışması gerçekleşecek.

Hotel Slovenija gerçekleştirilecek festivalin bu seneki sloganı Creativity 4 Change (Değişim için Yaratıcılık) olarak belirlendi. Festival boyunca 40 uluslararası konuşmacı değişiklik yaratabilecek eylemler hakkında konuşacak. Bu seneki konuşmacılar arasında sosyolog ve filozof Slavoj Žižek, Mastercard Avrupa Pazarlama ve İletişim Başkan Yardımcısı Jeannette Liendo, Fullpack CEO ve CCO’su Álvaro Rodrigues bulunuyor. Rodrigues, aynı zamanda yaratıcılık yarışmasında WHY kategorisinin jüri başkanlığını üstleniyor. WHAT kategorisinin jüri başkanı ise R\GA idari başkan yardımcısı ve CCO’su Tiffany Rolfe. Her iki jüri başkanı on kişilik jüri ekibiyle birlikte işleri değerlendirecek.

Golden Drum Festivali’nde yenilikler var

Slovenya’nın sahil şehri Portorož’da gerçekleşecek etkinliğin programı da belli oldu. 26. Golden Drum Yaratıcılık Festivali’nde gerçekleşecek yarışmaya katılım için son başvuru tarihi 13 Ağustos olarak belirlendi. Kısa listeler ise 16 Ekim 2019 tarihinde açıklanacak. 18 Ekim Golden Drum Gala Ödül Töreni ile birlikte ödül kazanan işler açıklanacak. 30 yaşın altında 57 ülkeden yarışmacının katılacağı Young Drummers yarışması içinse son başvuru tarihi 10 Eylül olarak belirlendi.

Yapılan yeni düzenlemelerle festivale yeni gruplar ekleyen ve halihazırda bulunan bazı grupları birleştiren festival yetkilileri, yarışmanın ödüllü serileri için de yeni bir puan sistemi uygulayacak. WHAT kategorisinde bulunan Film, Print, Out of Home ve Audio gruplarını birleştirerek tek bir grup haline getirilirken Design grubu yeniden yarışmaya alındı. Festival hakkındaki detaylı bilgiye ve yeniliklere internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

View this post on Instagram

At the 26th Golden Drum, it will be all about Creativity 4 Change.✌️As change is the only constant, creativity is one of its most powerful drivers. We are aware how important it is to think globally, but also how crucial it is not to lose touch with the spirit of the place and act locally, where all the changes really commence. • The creative industry has developed and became much more than just a sales generating machine. We are increasingly more aware of all the ways we can light up, contribute and give back to our society. The potential for making a difference in the world by driving positive change, engaging and highlighting topics which are in most different ways relevant to the society as a whole, is tremendous. • The Golden Drum Festival wants to inspire and empower creative thinking and action for positive change in many different ways, shining a light on it through its competition and congress program. With the slogan Creativity 4 Change we are turning the focus to advertising for the better of tomorrow. Be a part of this change! • Visual identity & ? made by @lunatbwa ?? #goldendrum2019 #creativity4change

A post shared by Golden Drum (@goldendrum) on

Görsel: Golden Drum