Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Young Drummer Başvuruları 21 Eylül’e Kadar Uzatıldı

Young Drummer Başvuruları 21 Eylül’e Kadar Uzatıldı

Young Drummers Yarışmasında, her sene seçici kurul dünyadan gelen başvuruları değerlendiriyor ve verilen brief'e göre olan tasarımları ödüllendiriyor.

Avrupa’nın önemli yaratıcılık festivallerinden Golden Drum 17-19 Ekim arası Slovenya’da gerçekleşecek. Bigumigu olarak medya partnerleri arasında yer aldığımız 25. Golden Drum’ın başvuruları 3 Eylül’de sona erdi. Ancak festivalin genç yaratıcılar için bir duyurusu var. Genç yaratıcıların katılım sağladığı Young Drummers Yarışması başvuru tarihini 21 Eylül’e kadar uzattı. 

Young Drummers Yarışması, genç sanat yönetmeni adayları için değerli bir yarışma. Her sene seçici kurul dünyadan gelen başvuruları değerlendiriyor ve verilen brief’e göre olan tasarımları ödüllendiriyor. Bu senenin çıkış fikri Slovenya’nın Piran şehri özelinde. Aynı zamanda sponsor olan Piran, şehrin Tartini’nin şehri gibi konumlanmasını istiyor. İtalyan besteci Giuseppe Tartini, aynı zamanda kemancı ve müzik kuramcısı. Şeytan Trilleri gibi en önemli eserlerini bu şehirde yaratan Tartini’nin onurlandırılmasını isteyen Pitan şehri genç yaratıcılara bunun akabinde bir brief verdi.

Bu Sene Tartini’nin Şehri Görselleşiyor!

Yarışmanın katılım şartlarına bakınca 30 yaşının altında olunması önemli bir kriter. Yani 19 Ekim 1988’ten sonra doğduysanız yarışmaya katılabilirsiniz. Yarışma için gereken her bir kriter sitede adım adım belirtilmiş. Yarışmanın sonucunda kazanan kişiye 3 bin Euro verilecek ve kazanan 3 kişi Golden Drum Festivali’ne ücretsiz tam katılım sağlayacak. Ayrıca seçilen işler Golden Drum Festivali sahnesinde sergilenecek.

Young Drummers Yarışması’nın 30 yaş altı genç çizerler, sanat yönetmenleri için esas önemi ise onların keşfedilmesine olanak sağlaması. Düşünün başvurdunuz ve işiniz sergiye seçildi, orada sizin eseriniz birçok kişiyle sizin adınıza konuşacak ve sizi temsil edecek. Bu önemli bir adım olur kariyer için.

Yarışmaya katılım için belli bir ücret ödeniyor. Bu ücreti ödedikten sonra gerekli şartları yerine getirerek kişiler özgün birer tasarım kompozisyonu oluşturuyor ve bununla yarışmaya katılım gösterebiliyor. Ödeme koşulları ile ilgili bilgileri buradan edinebilirsiniz. Yarışmanın brief’ini inceleyip katılım göstermek için 16 gününüz var. İşiniz ile başvuruyu da yine buradan yapabilirsiniz.

Görsel: Golden Drum Festival