Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yemek Pişirmesi İçin Fırınınızla Konuşun

Yemek Pişirmesi İçin Fırınınızla Konuşun

Electrolux ve Google, Google Home'a bağlanarak sesli komutla çalışabilen Combi-Steam ProSmart Oven adlı fırını geliştirdi.

Mutfak araç gereçlerinizi sesinizle kontrol edebildiğinizi düşünün. Zamandan tasarruf etmeyi sağlayan ve stresi azaltan bir kolaylık olmaz mıydı? Electrolux ve Google şu sıralar iş birliği yaparak bu sistemi hayata geçirmek için çalışıyorlar.

İki teknoloji devinin üzerinde çalıştığı aygıt, sesle kontrol edilen bir fırın olan Electrolux marka Combi-Steam ProSmart Oven. Google Home’un ve Google Assistant’ın yeteneklerine dayanarak yaratılan sistem, elbette “OK Google” komutuyla çalışıyor. Kullanıcı sesli komut vererek; fırını açıp kapatabiliyor, farklı pişirme programları arasında tercih yapabiliyor, zamanlayıcıyı kurabiliyor ve ısı derecesini değiştirebiliyor.

“OK Google, fırının sıcaklığını 200 dereceye çıkar”

Fırınınıza sadece ne istediğinizi söylemeniz de yeterli oluyor. Pizzayı pişirmesini istediğinizi, sebzeleri ızgarada pişirmek ya da biraz ekmek pişirmesini istediğiniz söylüyorsunuz. Ardından izin verirseniz fırın süreyi ve sıcaklığı kendisi otomatik olarak ayarlıyor. Elbette siz yine sesli komutla onun yaptığı ayarlar üzerinde değişiklikler yapabiliyorsunuz. Yemek hazır olduğunda eğer ev ahalisi hazır değilse fırına yemekleri sıcak tutmasını söylemeniz yeterli. Böylece yemeği daha fazla pişirmeden sıcak tutabileceği bir moda geçip sofraya oturmanızı bekliyor.

Electrolux, Google Home’a bağlanan cihazların kapsamını genişletmeyi planlıyor. Ayrıca IFTTT ile entegrasyon bile sağlamış. Bu sayede kullanıcı yemek hazır olduğunda Google Home ev halkına mesaj atacak ya da pizza hazır olduğunda oturma odasındaki ışıkları yakıp söndürerek haber verecek.

Yemek Pişirmesi İçin Fırınınızla Konuşun

Yemek Pişirmesi İçin Fırınınızla Konuşun

Yemek Pişirmesi İçin Fırınınızla Konuşun

Görsel: Electrolux