Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gelecek Vadeden 6 Yönetmenden Portfolyo Süsleyen 6 Spec Film

Gelecek Vadeden 6 Yönetmenden Portfolyo Süsleyen 6 Spec Film

Kadınlara ve azınlıklara daha çok yönetmenlik fırsatı sağlamayı amaçlayan CDDP eğitimine katılan yönetmenler; çektikleri güçlü spec filmlerle beğeni topluyor.

Kadınlar ve azınlık gruplarına yönelik reklam yönetmenlik fırsatları yaratmayı hedefleyen CDDP (Commercial Directing Diversity Program); bu sene bir de eğitim programı açtı. Buna göre 6 isim; hem portfolyolarına katmak üzere çekecekleri “spec” reklam için fon aldı, 3 ay boyunca çeşitli atölye ve seminerlere katıldı, sektörün önemli isimleriyle tanışma fırsatı yakaladı.

CDDP eğitim programına 400’ün üzerinde başvuru yapıldı. Bunlar arasında önce 25 finalist belirlendi. Ardındansa programa katılacak 6 isim seçildi: Maya Albanese, Erica Eng, Kryzz Gautier, Monty Marsh, Tamika Miller ve Gabrielle Paciorek. Bu yönetmenler hakkında daha detaylı bilgiye CDDP internet sitesi üzerinden de ulaşılabiliyor.

Monthy Marsh: Adidas

Ekonomi mezunu Monty Marsh; mezun olduğu alanda çalışmak yerine kamera önünde çalışmayı tercih etmiş bir isim. Oyuncu ve model olarak yer aldığı projelerin ardından kamera arkasına geçti. Burada film, reklam, müzik videosu, sanal gerçeklik ve etkileşim içerik alanında yönetmen ve yapımcı olarak görev yaptı.

CDDP programı kapsamında çektiği Adidas filmi büyük beğeni topladı. Bizim de ayrıntılı olarak ele aldığımız bu özel film;  yaratıcılık üzerindeki Afrika mirasının etkilerini güçlü davul ritimlerini ve uzun çubuklarla edilen dans aracılığıyla ele alıyor.

Monty Marsh’tan Afrika Kültürünü Yansıtan adidas Reklamı

Tamika Miller: Amazon Echo

Reklam ve müzik videolarında uygulayıcı yapımcı ve yapım süpervizörü olarak çalışan Tamika Miller; kısa filmi Sarang Song ile San Francisco Black Film Festival Award’da En İyi Kısa Film Ödülü’nü almıştı. Aynı zamanda On the Lot isimli programda Steven Spielberg tarafından seçilerek 50 finalistten biri olmuş ve DreamWorks ile çalışma fırsatı yakalamıştı.

Tamika Miller; CDDP çerçevesinde Amazon Echo için Get Answers Now isimli bir spec hazırladı. Filmde anne ve babalarına tuhaf zamanlarda zor sorular soran çocuklar görüyoruz. Akıllı bir kız çocuğu ise işi ticarete döküyor ve Alexa kullanarak çocuklara istediği yanıtları veriyor.

Gabrielle Paciorek: Apple Watch Nike+

Yönetmen ve görüntü yönetmeni olarak çalışan Gabrielle Paciorek; Sharp Hospital’deki görüntü yönetmenliği ile 4 Emmy Ödülü kazandı. Pek çok kısa film ve önemli markalar için hazırlanan internet filminde imzası olan Paciorek; özellikle sağlık çalışanlarıyla yaptığı belgesel niteliğindeki çalışmalarla biliniyor.

Paciorek’in CDDP filmi, bir Apple Watch Nike + reklamı. Apple Watch Nike + ile gelen Nike Run Club uygulamasının destekleme özelliğini kullanan reklamda; kötü bir gün geçiren kahramanımızın aldığı destekle güç bulması gösteriliyor.

Kryzz Gautier: AT&T

Kryzz Gautier; LGBT kadınlara yönelik Netflix benzeri bir platform olan Violeta’nın kurucularından biri. Dominik Cumhuriyeti’nde doğup büyüyen Gautier, kısa filmleriyle pek çok ödül kazandı ve festival seçkisinde yer aldı.

Gautier’nin CDDP kapsamında çektiği AT&T filmi #DefendDreamers adını taşıyor. Oldukça duygusal öğeler taşıyan film, babası ve erkek kardeşinden ayrılmak zorunda kalarak annesiyle ABD’ye göç eden bir kızın yıllara yayılmış hikayesini anlatıyor.

Erica Eng: Homeboy Industries

Kariyerine Spyglass Entertainment ve HSI Productions gibi firmalarda stajla başlayan Erica Eng; Prettybird’de yönetici asistanlığı yaptıktan sonra ödüllü yönetmen Michael Mann’ın asistanı oldu. Sektördeki 6 senelik iş deneyiminin ardından tam zamanlı bir yönetmen olarak çalışmaya karar verdi ve filmleriyle pek çok festivalde ödül kazandı.

Erica Eng’in CDDP kapsamında çektiği film; özellikle çete üyesi eski mahkumlara destek ve eğitim sağlayan Homeboy Industries için bir tanıtım filmi. Emmy-adayı oyuncu Richard Cabral’in rol aldığı film, bir insanın şans verildiğinde hayatını değiştirebileceğini anlatıyor.

Maya Albanese: Georgia-Pacific

Columbia University’de gazetecilik ve belgesel film üzerine eğitim alan Maya Albanese; özellikle beklenmedik kahramanları odağına alan ve kadınlara güç veren görsel anlatımı ile dikkat çekiyor. Dünyanın pek çok ülkesinde büyük markalarla çalışan ve mültimedya içerik üreten Albanese; kendini çok duyuramayan insanlara ses verdiği belgesel çalışmalarıyla beğeni topluyor.

Albanese’in kağıt ve kağıt ürünleri üreticisi Georgia-Pacific için çektiği History isimli film; bir göçmen, eşcinsel bir çift ve Down sendromlu bir genç kızın hayatlarındaki belki de en önemli anlardan birer kesit sunuyor. Bu an içerisinde kağıdın ne denli önemli yer tuttuğuna da dikkat çekiyor.

Görsel: YouTube