Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple Sıkıcı Ödevlere Meydan Okuyor

Apple Sıkıcı Ödevlere Meydan Okuyor

Apple, yeni 9,7 inçlik iPad'i ve eğitim alanında yaptığı yenilikleri tanıttığı reklam filmiyle okullarda verilen ödevlerin çocukları heyecanlandırabileceğini vurguluyor.

Apple son reklam kampanyalarıyla ürünlerinin yaratıcılıkla eşleşmesini pekiştirmenin peşinde. Yaratıcılık demek Apple demek istiyorlar, sanki değil gibi. Spike Jonze’nin FKA twigs’li HomePods reklamı, bir bakışıyla alışveriş yapan karakteriyle Face ID ile satın alım özelliğini vurgulamaları derken şimdi de sıkıcı ödevleri yıkmaya koştukları yeni iPad filmiyle karşımızdalar.

Homework isimli reklam filmi kaliteli yönetmenlikleriyle tanınan Smuggler ekibinden Mark Molloy imzasını taşıyor. Bu reklam adından da anlaşılacağı üzere ev ödevleri hakkında. Ev ödevi denilince aklınızda en çılgın ödev olarak pamukta fasülye çimlendirme dahi beliriyor olabilir. Haklısınız ödev yapmak sıkıcı, hele bir de dışarıda bu kadar cezbedici şey varken. Ama Apple’a göre ev ödevleri de eğlenceli olabilir. Hele bir de derslerden fizik ve konulardan yer çekimi ise aman karpuzlar çatlasın!

Yoksa Ödev Yapmak Artık Daha mı Cazip?

Reklam sıkıcı bir derste öğretmenlerinin 5 kişi seçip onlara ödev vermesiyle başlıyor. Dış ses ödevlerin inanılmaz sıkıcı olmasından bahsederken görüntüde reklam boyunca evin ikinci katından yataklar görürüz, çocuklar eğlenceli deneyler yaparlar. Karpuzlar patlar yumurtalarla o sırada iPad’ler bu anı çekmek için hazırda bekler falan, üff öyle eğlenceli yani. Çocuklar suratlarına saç kurutma makinesiyle yüksek derecede ısı tutarlar ve daha nice ödevde verilen maddeye tik atarak sunumlarını hazırlarlar. Tabii çocuklar bu sunumu hazırlarken bir yandan da Apple’ın yeni 9,7 inçlik iPad’ini ve eğitim alanındaki yeni atılımı olan uygulamaları görürüz.

Apple yeni reklam diliyle izleyicileri kendi yarattığı evrene çekmeyi hedefliyor. Zaten hali hazırda yetenekli ve yaratıcı olan bir markanın ödev gibi bir konuyu ele alması ilk düşününce akla gelmiyor fakat söz konusu eğitimse ve yeniliklerle örtüşüyorsa neden olmasın değil mi? Yeni iPad Amerika’da öğrenci ve öğretmenler için indirimli fiyatla sunulacak zaten reklamın amacı da aslında hem yeni iPad’in erişilebilirliğini vurgulamak hem de “eğitim mi, biz de oradayız” demek. Tabii ki kampanya yaratıcılık ve havalılık bakımından sınıfı geçiyor ama kullanıma teşvik ya da eğitimin fiyatını yükseltmesi tarafına değinmiyor.

Görsel: YouTube