Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sıkıcı Bir Günden Müzik ve Dans İle Uzaklaşmak

Sıkıcı Bir Günden Müzik ve Dans İle Uzaklaşmak

Apple HomePod için Spike Jonze tarafından çekilen filmde FKA twigs, Anderson .Paak'ın yeni tekliği eşliğinde dans ederek evin içinde büyülü bir yolculuğa çıkıyor.

Yönetmen Spike Jonze, FatBoy Slim’in “Weapon of Choice” videosunda ünlü oyuncu Christopher Walken’ı çılgınca dans ederken görüntülemişti. Bundan sonra 2016 yılındaki Kenzo filminde Margaret Qualley de Spike Jonze tesiri altında bir partide sıkılıp kendisini dansa vermişti. Şimdi de sırada Apple HomePod filmi var.

Apple’ın HomePod hoparlörü için yaratılan 4 dakikalık filmde, İngiliz müzisyen ve dansçı FKA twigs başrolde. “Welcome Home” adını taşıyan film aynı zamanda Anderson .Paak’in yeni parçası “Til It’s Over” için de bir tanıtım. Dijital ortamda yayınlanan filmin 60 saniyelik versiyonu televizyonda gösterime giriyor.

HomePod ile Müziğin Dönüştüren Gücü

Yorucu ve sıkıcı bir günün ardından evine gelen FKA twigs, HomePod’dan bir şey çalmasını istiyor. HomePod’un seçtiği parça: “Til It’s Over.” Parçanın dinamik ritimleri eşliğinde FKA twigs, gerçeklikle sürrealizmi birleştirene dansına başlıyor. Yaşadığı evin sıradan ortamı müzikle renklere ve harekete kavuşuyor, her gün gördüğümüz sıkıcı objeler karakter kazanıyor. Farklı odalardan farklı ruh hallerine dansıyla geçen FKA twigs, dansıyla müziğin dönüştürücü gücünü de vurguluyor.

Müziğin bir insanın ruh halini değiştirebileceğini, hatta müzik sayesinde insanın çevresini farklı gözle görebileceğini anlatan film; hareketle yaratılan duygusal bir yolculuğa dair bir metafor. Bunu yaparken de hem büyülü bir görsellik yakalıyor, hem şarkıyı tanıtıyor, hem de ürün özelliklerini anlatmayı başarıyor.

apple homepod_spike jonze_fka twigs_bigumigu_ apple homepod_spike jonze_fka twigs_bigumigu_ apple homepod_spike jonze_fka twigs_bigumigu_ apple homepod_spike jonze_fka twigs_bigumigu_ apple homepod_spike jonze_fka twigs_bigumigu_

Görsel: YouTube