Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Spike Jonze Yönetmenliğindeki Apple HomePod Filmi Nasıl Çekildi?

Spike Jonze Yönetmenliğindeki Apple HomePod Filmi Nasıl Çekildi?

Apple HomePod için Spike Jonze tarafından çekilen reklamın kamera arkası belgeseli de filmin kendisi kadar yüksek bir seyir zevki sunuyor.

Geçtiğimiz haftalarda Apple, HomePod için bir insanın müzik ve dansla yaptığı iç yolculuğu, ünlü yönetmen Spike Jonze tarafından yönetilen nefis bir reklamla görselleştirdi. 2018’in görsel açıdan şimdiye kadarki en güçlü filmlerinden olan “Welcome Home” kamera arkası videosuyla da filmin kendisi kadar dikkat çekici.

Kamera arkası videoları genelde sinema ve sinematografi meraklıları dışındaki insanları pek yakalayabilen bir format değildir. Ancak Danilo Parra tarafından yönetilen ve 7 dakikaya ulaşan bu mini belgeselimsi kamera arkası videosu, büyüleyici bir görselliğin ardındaki sırları herkesin ilgisini çekecek şekilde anlatmayı başarıyor.

Tüm Ayrıntılarıyla Filmin Ardındaki Yaratıcı Süreç

Video, filmin arkasındaki yaratıcı süreci tüm detaylarıyla özetliyor. Dans, müzik, kamera hareketleri, mekanlar ve renklerden oluşan karmaşık bir yapı içeren filmde yaşanan teknik zorlukları ve bulunan çözümleri de bir bir ekrana getiriyor.

Videoda, koreograf Ryan Heffington ve hareket koçu Theo Lowe iş birliğiyle hazırlanan karmaşık koreografiye ve oyuncu / dansçı FKA twigs’in akış içerisindeki hareketlerine özellikle yer veriyor. Filme son halini veren ışık, müzik, görsel efektler ve bunun gibi pek çok başka detay da ayrıca ele alınıyor. Bunların dışında provalardan görüntüler, hatta FKA twigs’in Spike Jonze ile FaceTime üzerinden yaptığı seçmeler de videoda görülebiliyor. Üstelik yönetmenin kendi dansı da videoda var.

kamera arkası_apple homepod_bigumigu_

Film, her ne kadar ağır görsel efekt içeriyor gibi görünse de aslında bilgisayar efekti çok az kullanılmış. Bunun yerine set üzerinde akıllıca ve pratik çözümler geliştirilmiş. Hidrolikler ile genişletilen ve Spike Jonze’ye yakalamak istediği planları yakalama şansı veren set tasarımı gibi. Filmde görülen çizgili duvarlar efekt değil, gerçekten elle yapılmış. Tüm bunlar videoda ayrıntılarıyla ele alınıyor.

Video, sinemanın büyüsünün nasıl yaratıldığını merak edenler için de yetenekli bir yönetmenin vizyonunu yakından tanımak isteyenler için de değerli bir kaynak niteliğinde. Bu anlamda sadece sinemacıları değil; herkesi yakalayabilecek etkide bir video.

Görsel: YouTube