Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tinder İmzaya Çağırıyor: Çeşit Çeşit Aşka Emoji

Tinder İmzaya Çağırıyor: Çeşit Çeşit Aşka Emoji

Tinder, "Aşk evrenseldir ve ırklararası çiftlerin evrensel emoji dilinde temsil edilmesinin zamanı gelmiştir" diyor ve destekçileri imza kampanyasına çağırıyor.

Ece Ayhan’ın sevilen iki dizesi vardır. Özellikle sokak yazılamalarında çokça görmüşüzdür onu: “Aşk örgütlenmektir, bir düşünün abiler” der şair. Aşk hakikaten de en evrensel örgütlenmedir ama. Sevgi insanları bağlar hele bir de aşıklarsa işte o insanlar içlerindeki ateşle devrim bile yaparlar. Can Yücel “Yaşasın cazla gelen devrim” der ama ayrıca yaşasın aşkla gelen devrim de be!

Tinder da şimdilerde ajansı Marcel Sydney’le birlikte bir imza kampanyasında bizlerin aşk için örgütlenmesini istiyor. Marka blogunda da diyor ki: “Hiç kimse, yeterince temsil edilmemiş veya görünmez hissetmemeli. Aşk evrenseldir ve ırklar arası çiftlerin evrensel emoji dilinde temsil edilmesinin zamanı gelmiştir.” Haklılar ama, artık neredeyse her gruptan insan için emoji var. 2015’ten beri aynı cinsiyetteki çiftlerin emojileri var, dinlerle alakalı emojiler var başörtülü kadın emojisi gibi. Bir tek farklı ırklardan kişilerin ilişkilerini gösteren emojiler yok. Bu biraz şey gibi geliyor bana, emojiyle kalem yazabiliyoruz ama kalemlik yazamıyoruz henüz. Sonuçta her bir emoji ikonu bir harf değerinde o alfabede, bunlar da yeni keşfettiğimiz kelimelerimiz.

Aşkımız Her Renktir Abiler!

Tinder #representlove ismindeki kampanyasında hem reklam yayınladı hem de imza kampanyası başlattı. Yani dijitalde kullanıcının karşısına her şekilde çıkıyor bu kampanyayı duyurmak için. Bu kampanya özelinde farklı ırk ve etnik kökene sahip çiftleri tasvir eden yeni emojileri görüyoruz.

Kampanyanın online reklam filmi hemen hemen her şey ve herkes için binlerce emoji olduğu halde ırklar arası çiftleri temsil eden hiçbir şey bulunmadığını vurguluyor. Kampanya ayrıca çiftlerin kendilerini emojiye dönüştürmesine olanak veriyor. Eğer sevdiceğinizle kendinizin bir fotoğrafını Twitter veya Instagram’a @tinder ve #representlove’la birlikte yüklerseniz sizin de kendinize özel bir emojiniz oluveriyor! Sonrasında da Tinder’ın çeşit çeşit aşkı tasvir eden aşk emojilerine siz de ekleniveriyorsunuz. Tinder’ın ayrıca bu kampanya için bir tasarım ekibiyle birlikte yarattığı 250’den fazla çift tasarımı kombinasyonu da veri bankasında mevcut.

#representlove şimdiden ünlüler tarafından ilgi görmeye başladı. Nicole Richie ve Serena Williams gibi ünlüler kampanyayı imzaladılar bile. Reddit’den Alexis Ohanian da bu kampanyayı imzaladı ve destekliyor. Ohanian daha öncesinde de başörtülü kadın emojisinin de dahil olduğu dini kökenli emojileri de desteklemişti. 27 Şubat’ta başlayan kampanya şimdiden 25 bin imza topladı bile.

Emoji, Unicode adlı bir konsorsiyumla Google, Apple, Microsoft, Twitter, Tinder ve Facebook gibi sayısal özelliklerle standartlaştırılmıştı. 2015 yılında, Kafkasyalılar gibi ırkları temsil etmek için emoji tanıtmıştı. Emojiler insanların özelinde aileleri, meslekleri ve çiftleri temsil ediyor şu an için.

Evet, emojiler belki küçük ikonlar ama hayatımızda etkileri büyük. Artık bir çok cümle yerine emoji kullanır olduk. Kısacası emoji artık dijital dünyanın yeni alfabesi oluyor, hatta belki de oldu. Siz de kampanyayı change.org’dan destekleyebilirsiniz.

Künye:

Reklam veren: Tinder
Ajans: Marcel Sydney
Yapım Şirketi: Heckler
Yönetmen: Tim Kindler
Sorumlu Yapımcı: Will Alexander
Görsel Efekt Yöneticisi: Jamie Watson
Canlı Kayıt Yapımcısı: Charu Menon
Post Prodüksiyon: Amy Jarman
Kurgu: Andrew Holmes
Renk Ayarı: Clement Bouchet
Çizer: Fred Venet
Canlandırma Sanatçıları: Shaun Leong-Williams & Adrien Girault
Besteciler: Maxence Peillon & Bertrand Polivka
Müzik Süpervizörü: Anton @ Trailer Media

Görsel: YouTube, Tinder Blog ve Twitter