Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İkonik Tasarımlar Emojiye Dönüştü

İkonik Tasarımlar Emojiye Dönüştü

ABD’li mobilya ve tasarım perakendecisi Death by Modernism, mid-century modern akımının ikonik mobilya ve dekorasyon tasarımlarını emojiye dönüştürerek "Midcentury Emojis" setini yarattı.

Emojiler kişiler arası iletişimde önem kazandıkça markaların iletişim kampanyalarında sıkça kullanılmaya başladı. Örneğin HERSHEY’S 125 yıllık tarihinde ilk kez çikolatalarının tasarımını değiştirerek emojili çikolatalar piyasaya sürdü. Apple’ın yöneticileri Dünya Emoji Günü için memoji’ye dönüştürülürken, Tinder farklı ırklardan çiftlerin emoji olarak temsili için düzenlediği imza kampanyasıyla adından söz ettirdi. Şimdi ise Death by Modernism tarafından yaratılan nefis emoji seti Midcentury Emojis var karşımızda.

Midcentury Emojis için 11 ikonik tasarım ve Eames çiftinin portresi emojileştirildi

1930’ların ortasından 60’lı yılların ortalarına kadar; iç mekan, ürün, grafik tasarım, mimari ve kentsel gelişime damgasını vuran tasarım hareketi mid-century modern/yüzyıl ortası modern günümüzde retro bir eğilim olarak ilgi görmeye devam ediyor. Mimaride, reklamcılıkta, grafik ve endüstriyel tasarımda yaratıcılığın yukarılara tırmandığı bu savaş sonrası huzur döneminin stiline Mad Man adlı dizide de bolca maruz kaldık. Bu tür dönemlere ait ikonik tasarımların satışını yapan ABD’li mobilya ve tasarım perakendecisi Death by Modernism de yüzyıl ortası modern akımının meraklıları için Midcentury Emojis adlı emoji setini yaratmış. Emoji setinde ABD’li endüstriyel tasarımcı çift Charles ve Ray Eames, Fin-Amerikalı mimar ve endüstriyel tasarımcı Eero Saarinen ve dünyaca ünlü Danimarkalı mobilya tasarımcısı Hans Jørgensen Wegner gibi efsane isimlere ait toplam 11 tasarıma yer verilmiş. Ayrıca Charles ve Ray Eames çiftinin portresi de setin parçası olduğundan toplamda 12 emoji var. Set yalnızca iOS’ta geçerli.

Death by Modernism’in kurucusu Raj Haldar, Midcentury Emojis setini neden yaptıklarını da esprili bir dille açıklamış: “Arkadaşınıza eve gidip bir Eames Şezlonguna oturmak istediğinizi tek bir görselle iletemiyorsanız, o zaman tüm bu teknoloji ne için?”.

 

Emoji setinde Charles ve Ray Eames çiftinin tasarımı ahşap kuş Eames House Bird, Eyfel sandalye Eames Eiffel Chair ve La Chaise sandalye yer alıyor. Eero Saarinen’in ünlü masa tasarımı Tulip Table, Eero Aarnio’nun içi kırmızı dışı beyaz ikonik Ball Chair’i de en favori emojilerden. Hans Jørgensen Wegner’in 1949’da Carl Hansen & Son için yarattığı Wegner Wishbone Chair’i, George Nelson’ın beyaz aydınlatma tasarımı Nelson Bubble Pendant Lamp ve ünlü duvar saati Sunburst Clock, Danimarkalı mobilya tasarımcısı Vernor Panton’ın Panton S-Chair adlı kıvrımlı sandalyesi ve Italian tasarımcı Gino Sarfatti’nin avizesi Sputnik Chandelier setin diğer parçalarından.

Midcentury Emojis Midcentury Emojis

Görsel: Death by Modernism