Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sade Çizimleri ve Canlı Renkleriyle iMessage Çıkartmaları

Sade Çizimleri ve Canlı Renkleriyle iMessage Çıkartmaları

İllüstratör Andreas Samuelsson, basit ve özgün çizgilerle ana renklerin hakim olduğu 80’den fazla iMessage sticker tasarladı.

Emojiler günlük iletişimin bir parçası haline geldi ve evrensel bir anlaşma dili oldu. Konuşma becerisini kaybedenler için Samsung Electronics tarafından sunulan Wemogee adlı uygulama emojilerin iletişimde alternatif bir kapı açabileceğini gösteriyordu. Unicode Konsorsiyum’u tarafından onaylanarak sürekli olarak güncellenen emoji kütüphanesi genişlemeye devam ederken illüstratörler ve tasarımcılar alternatif emoji tasarımlarıyla çeşitliliği artırıyor. Pokemonların yer aldığı Pokémoji Klayve, Türk illüstratör Türkan Kalbiyeva’nın yaptığı ünlü ressamların emojileri, Death by Modernism tarafından yaratılan Midcentury Emojis, Jessica Walsh öncülüğünde ortaya çıkan ve tasarımcılara ait konuların merkezde olduğu emoji seti bu örnekler arasında gösterilebilir.

Özgün ve yoruma açık emojiler

İllüstratör Andreas Samuelsson tarafından yaratılan ve 80’den fazla iMessage sticker’ını içeren Emoji Library ile çeşitlilik artıyor. Zürih merkezli yayınevi Nieves Books ile birlikte yürütülen proje ile belki de ihtiyaç duyduğunuzu bilmediğiniz, tasarımıyla öne çıkan emojiler bulunuyor.

İllüstratör, tasarım sürecinde her emojinin bir duygu uyandırması ve kendine özgü olmasına dikkat ediyor. Oldukça basit ve temel çizimlerin yer aldığı kütüphanede ortaya çıkan emojiler beklenmedik derece göze hoş geliyor. Andreas da bir nesneyi ne kadar basit çizerseniz ortaya çıkan iş de tahmin edilemeyecek kadar etkili olur sözüyle bu durumu destekliyor.

Sade çizimlerin ve temel renklerin birleşimiyle oluşan seride askı, terlik, radyo, masa tenisi raketi, raptiye, yeşil zeytin, dere otu ve hatta bazı seks oyuncakları da yer alıyor. Emojilerin yanı sıra duyguları temsil eden bir dizi emoji de Emoji Library içerisinde bulunuyor.

View this post on Instagram

Emoji Library – Emotions

A post shared by Andreas Samuelsson (@andreas.samuelsson) on

Andreas, soyut imgelerin çizgisel, yüzeysel ve şekilsel temsillerinden yola çıkarak onları somut şekillere benzetmeyi oldukça seviyor. İllüstratörün Instagram sayfasında sade ve net çizimlerin yer adlığı diğer işlerini görmek mümkün. Bu işlere ve Emoji Library serisine baktığımız zaman Andreas’ın çizgisini tanımlayabiliyorsunuz.

andreas samuelsson

Andreas Samuelsson, emoji çizimlerine devam ediyor. ilerleyen süreçte 100 tane daha emojiyi kütüphanesine eklemeyi planlıyor. App Store’da bulunan iMessage çıkartmaları buradan indirip kullanabilirsiniz.

andreas samuelsson

Görsel: Nieves Books