Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnsan İlişkilerini Temsil Eden Soyut Formlar

İnsan İlişkilerini Temsil Eden Soyut Formlar

Rita Louro ve Martina Stiftinger imzalı 3B animasyon "We", insan ilişkilerini soyut bir dille görselleştiriyor.

İnsan ilişkilerinin dille ifade etmesi güç yanları animasyonlarda birbirinden yaratıcı yaklaşımlarla ele alınıyor. Yün, keçe ve kumaş parçalarıyla yünden bir aşk hikayesinin anlattığı A Love Story bu bağlamda benim için unutulmaz işlerdendi. Eski normalin tuhaflıklarla dolu sosyal ilişkilerini anlatan Awkward, e-posta yazışmaları üzerinden iş ilişkilerini ele alan IN_BOX da yine yakın zamanda karşımıza çıkan nefis işlerdendi. We ise insani ilişkilerine dair unsurları soyut bir uslupla anlatarak dilin yetersiz kaldığı boşlukları dolduruyor.

we

İlişkiler ve kısıtlamalar üzerine metaforik bir film: We

Rita Louro ve Martina Stiftinger tarafından yaratılan We, hem işlenebilir özelliklerini hem de esnekliklerini açığa çıkaran bir dizi dönüşüm geçiren soyut formlara odaklanıyor. Hareketleri ise sürekli bağlanma ve ayrılma temaları etrafında dönüyor. Örneğin kumaş şeritler çeşitli katı şekilleri birbirine bağlıyor ya da kaya benzeri bir madde çatlayarak farklı parçalara ayrılıyor. Elbette burada 3B dokuların da ustalıkla kullanıldığına şahit oluyoruz.

we

Rita Louro filmi “bağlı olma durumu üzerine görsel bir deneme” olarak açıklıyor. Kişilerarası ilişkiler ve sosyal kısıtlamalar üzerine metaforik bir çalışma olduğunun da altını çiziyor. Kişisel deneyimleri ve mevcut sosyal bağlamları, günlük sosyal etkileşimlerimizin özünü yansıtan bir dizi soyut analoji aracılığıyla tasvir ettiklerini belirtiyor.

Filmin ses tasarımı ise Los Angeles merkezli ses tasarımcısı Ambrose Yu tarafından yapılmış. Yu, ses tasarımında dingin ve sakinleştirici bir yaklaşımı tercih etmiş.

Lizbon merkezli Louro’nun projelerini Instagram’ı, Vimeo kanalı ve Behance profili üzerinden takip edebilirsiniz. Birleşik Krallık ve Avusturya merkezli Stiftinger’ı da Vimeo kanalı ve Behance profili üzerinden takipleyebilirsiniz.

Görsel: We