Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yalnızlık Hakkında Kısa Hikayeler

Yalnızlık Hakkında Kısa Hikayeler

Tomás Pichardo-Espaillat "Short Stories About Loneliness" adlı kısa animasyon filminde yalnızlık temasını, art arda gelen soyut sahneler eşliğinde ele alıyor.

Güçlü bir tema onu adeta somutlaştıran eşsiz bir estetikle buluştuğunda ortaya nefis animasyonlar çıkıyor. Truba Animation’ın suyun tükendiği ve insanların canavarlaştığı kıyamet anını korkunç bir pembeyle anlattığı The Future bana göre bu anlamda en unutulmaz işlerdendi. Amy Xu’nun stres ve endişe durumlarını, eriyen insanlarla anlattığı Melt Down da bunlardan biriydi. Yine Alessandro Novelli’nin kara tahta üzerine tebeşirle çizilmiş gibi duran animasyonu Lights, uzay boşluğunda bir odada yaşayan karakterin uyum sorunlarını harika bir biçimsel yaklaşımla aktarıyordu. Will Anderson’ın Bafta adayı animasyon filmi Have Heart ise varoluşsal krizi, sonsuz bir döngüde olduğunu fark eden ve bu döngüden çıkmaya çalışan bir GIF karakteri üzerinden anlatıyordu. Dolayısıyla GIF olmanın ve yaşamın tekrarlar üzerine kurulu ortak karakteri filmin tamamına yayılmıştı. Şimdi yine bu şekilde özgün biçimin temayı sessizce anlattığı animasyon kısası Short Stories About Loneliness var karşımızda.

View this post on Instagram

+

A post shared by Tomás Pichardo Espaillat (@tomaspichardoespaillat) on

Soyut kompozisyonlarla ve pastel renklerle bezeli yalnızlık

Animatör, illüstratör ve yönetmen Tomás Pichardo-Espaillat imzasını taşıyan Short Stories About Loneliness (Yalnızlık Hakkında Kısa Hikayeler), yalnızlık temasını araştıran soyut sahnelerden oluşuyor. Hatta yalnızlığı değil de sanki yalnız olmanın nasıl hissettirdiğini görselleştiriyor film. Bunu yaparken de farklı dokular ve kompozisyonlar üzerinden ilerliyor.

View this post on Instagram

*

A post shared by Tomás Pichardo Espaillat (@tomaspichardoespaillat) on

Dominikli animatörün Instagram hesabını incelediğinizde, tüm bu soyut sahneleri yıllar içinde parça parça ürettiğini ve sonunda bir araya getirerek 2 hafta önce Vimeo’da paylaştığını görebilirsiniz.

Tomás Pichardo-Espaillat’ı internet sitesi, Vimeo kanalı ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Vimeo