Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kendine Arkadaş Tasarlamaya Çalışan Yalnız Bir Robot

Kendine Arkadaş Tasarlamaya Çalışan Yalnız Bir Robot

Broken Token, yalnızlık çeken robot BeepBoop’ın yaratıcılığını kullanarak kendine çöplerden arkadaş yapma çabalarını konu alıyor.

Gücünü yitirmek, artık bir işe yaramadığını hissetmek ve yalnızlık… İnsanların da nesnelerin de zaman kadar büyük bir düşmanı olmasa gerek. Broken Token isimli 3B animasyon, robot BeepBoop’ın yaşamının son zamanlarından bir kesit sunarak izleyiciye bu hisleri yaşatıyor. Çevresindeki çöplerden kendine bir arkadaş yaratmaya çalışan bu yalnız ve kırık robotun buruk ama renkli hikayesine odaklanıyor.

BeepBoop kendi acısını yaratıcılığıyla gidermeye çalışıyor

Broken Token’ın yaratıcı ekibindeki isimler; Ninon Ringenbach-Trifilieff, Rodolphe Savolle, Paul-Adrien Butty ve tasarım, illüstrasyon ve animasyon okulu École de Condé’den Alexis Lainé olarak sıralanmış. Bu, ekibin yaptığı ilk 3B film. Senaryo öncesi önerme ise Ringenbach-Trifilieff tarafından yazılmış. Animasyonun yapımında Blender ve Maya kullanılmış.

broken token

“Broken Token’ın hikayesini zamanımızın, imkanlarımızın ve bilgimizin sınırlarını göz önünde bulundurarak yazdım. Ayrıca ilk 3B kısa filmimiz olduğu için iddialı, zorlu ve dördümüz için heyecan verici bir şey yapmak istedim…” diyor Ringenbach-Trifilieff.

Ben sizleri 4 dakikalık bu dokunaklı ve şirin animasyonla baş başa bırakayım. Özenle seçtiğimiz diğer animasyonlara buradan göz atabilirsiniz. Özellikle hurda aşıkların hikayesini anlatan şu film, Broken Token’ın ardından sizi gülümseterek hüznünüzü dağıtabilir.

Görsel: YouTube