Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Minik Kuşun Solucan Sevdası

Minik Kuşun Solucan Sevdası

Dan Fitzgerald’ın kısa animasyon filmi Earlybird, sabah kahvaltısı arayışında olan bir kuşun talihsiz serüvenini anlatıyor.

3B animasyon sanatçısı Dan Fitzgerald; Oreo, Sony, Nike, MTV ve Channel 4 gibi markalar için ürettiği animasyon odaklı reklam filmleri ve projeleriyle biliniyor. Rachael Fitzgerald ile birlikte İngiltere merkezli bağımsız animasyon stüdyosu Noad Animation’ın da yöneticiliğini üstlenen Dan, markalar için gerçekleştirdiği projelerinin dışında animasyon stüdyosuyla yaratıcılığına farklı bir kapı aralıyor.

Eğlenceli, yaratıcı ve göz alıcı animasyonlara kendi içinde ayrı bir parantez açan 3B animasyon sanatçısı, kısa animasyon filmi Earlybird ile beklenmedik maceralara yelken açan sevimli bir kuşun sabah rutinini anlatıyor. Noad Animation’ın ilk kısa animasyon filmi olma özelliği taşıyan Earlybird, sabah erken saatlerde kalkıp hayalini kurduğu kahvaltıya ulaşmak için çeşitli maceralara atılan renkli kuşun hikayesini işliyor.

Hayalindeki solucanın peşinde

Yuvasına bir solucan getirip sabah kahvaltısını yapmaya çalışan muzip kuş, her seferinde hedefini şaşırıp yanlış ava odaklanıyor. Sonunda kendini yormaktan vazgeçip sipariş vermeye kalktığında ise açgözlülüğünün kurbanı oluyor. Ne yaparsa yapsın hayalini kurduğu sabah kahvaltısına ulaşamayan tatlı kuş rotayı farklı bir alternatife çevirdiğinde de mutlu sona ulaşamıyor.

Dan Fitzgerald, projelerinde; Cinema 4D, 3B animasyon ve özel efektler uygulaması Houdini, programlama dili C++ ve Python gibi araçlara başvuruyor. Kısa animasyon filminde de hikayenin ana kahramanı olan minik kuşu, solucanları ve teslimat aracı drone’ları bu programları kullanarak üretiyor.

Earlybird, Berlin Flash Film Festival Eylül 2021 seçkisinde kısa animasyon/stop-motion kategorisinde ödül kazandı. Filmin kendisini ve yapım sürecine dair kısa videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz. Noad Animation’ın güncel işlerine Instagram hesabından ulaşabilirsiniz.

Künye

Yönetmen: Dan Fitzgerald
Animasyon: Noad Animation
Ses ve Müzik: Simply Sonic Studios

Görsel: Vimeo, Twitter