Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hurda Aşıklar

Hurda Aşıklar

MegaComputeur'ın kayak merkezi Val Thorens için hazırladığı Crush isimli animasyon, bir hurdacının ve iki eski teleferiğin hikayesini işliyor.

Kısa animasyon Crush. muhtemelen bu yıl izlediğiniz en tatlı işlerden biri olarak hafızalarınızda iz bırakacak. 3 dakikalık animasyon, Fransız animasyon kolektifi MegaComputeur’ın imzasını taşıyor. MegaComputeur, yaptığı işe olan yaklaşımını şöyle açıklıyor: “Hikayeleri anlatmayı ve karakterlere hayat vermeyi seviyoruz… Özellikle aptal karakterler.” Crush, Fransız Alpleri’nde bulunan kayak merkezi Val Thorens için hazırlanmış.

İnce ruhlu hurdacının gözünden aşık teleferikler

Senaryo, birbirine aşık iki teleferik ve onların kaderini belirleyecek olan hurdacı etrafında dönüyor. İnce ruhlu hurdacımız, 80’lerden kalma bu eski teleferikleri ezmek üzereyken, birden onların yaşamının nasıl olduğunu hayal etmeye başlıyor. Böylece sevimli teleferiklerin geçmişten günümüze neler yaşamış olabileceklerini görüyoruz. Bu yaşanmışlıklar, sık sık izleyiciyici gülümseten mizahi bir yaklaşımla gösteriliyor. Aşık teleferiklerimizin Titanik pozu vermekten jakuzi keyfine uzanan tüm romantik süreçlerine şahit oluyoruz.

MegaComputeur kendi deyimiyle, çılgın animasyon filmler yapmayı seven 3 Fransız yönetmenden oluşan bir topluluk. 2018’de Ecole des Nouvelles’den mezun olmuşlar. ve yönetmen olarak Passion Pictures tarafından temsil ediliyorlar. Bu kısa film de Val Thorens ve Passion Pictures iş birliğiyle hayata geçirilmiş.

MegaComputeur’ın diğer çalışmalarına Vimeo kanalı ve Instagram’ı üzerinden göz atabilirsiniz.

Crush’ı beğendiyseniz şu animasyona ve buradakilere de göz atmak isteyebilirsiniz.

Künye:

Yönetmen ve CG : MegaComputeur
Prodüksiyon: Val Thorens, Passion Pictures
Grading: Katie Dymmock – Coffee & TV
Ses: Pierre-Francois Renouf, Studio Le Refuge

Görsel: Vimeo