Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sürekli Trajedinin Kıyısından Dönen Komik Bir Kano Gezintisi

Sürekli Trajedinin Kıyısından Dönen Komik Bir Kano Gezintisi

École des Nouvelles Images öğrencileri tarafından yaratılan "Kayak", kanoyla gezintiye çıkan bir baba-oğulun yaşadığı zorlukları mizahı bir yaklaşımla anlatıyor.

Kayak, küçük oğlunu nehirde kano gezisine çıkaran bir babanın rahatlamak yerine bolca stres yaşadığı bir hikayeyi anlatıyor. İlk nehir gezisinin zorluklarına, bebeklik çağındaki oğlunun neden olduğu zorluklar eklenince çiçeği burnunda babamız oldukça sıkıntı yaşıyor. Maceraya bir de inatçı bir kartal katılınca gerginlik ve mizah zirveye ulaşıyor. Can yeleği giyen bebek karakter, minik bir lastik top gibi oradan oraya savruluyor. Babası da sürekli onu yakalamak ve kurtarmak zorunda kalıyor. Sürekli trajedinin eşiğinden dönüyorlar. Ben daha ilk sahnede, babası bebeği kanoya monte eder gibi yerleştirdiği anda gülmeye başladım. Yalnızca 6 dakikalık, diyalogsuz, bol mizahlı, sakin ve çarpıcı renk paletine sahip bir 3B animasyon.

Yine tatlı mı tatlı bir École des Nouvelles Images animasyonu

Film, Fransa’nın Avignon şehrinde bulunan École des Nouvelles Images isimli animasyon okulundaki öğrenciler tarafından yaratılmış. Kayak, 2021 yılında mezuniyet projesi olarak hazırlanmış olsa da yeni yeni geniş kitlelere ulaşıyor. Vimeo’da 3 hafta önce yayınlanmış ve Staff Pick seçilerek öne çıkarılmış olmasının da bunda etkisi olsa gerek. Bu animasyon okulundaki öğrencilerin daha önce yaptığı başka nefis işlere de yer verdik. Örneğin hurda teleferiklerin aşkını anlatan, anlatırken de izleyiciyi bolca güldüren Crush, bana göre unutulmazlardandı. Yine bu okuldan öğrencilere ait Wild Love da aşkın gerçek yüzünü en acımasız şekilde ortaya koyan güzel bir işti.

Kayak, bu animasyon okulundan mezun olmuş Solène Bosseboeuf, Flore Dechorgnat, Tiphaine Klein, Auguste Lefort, Antoine Rossi isimli beş genç animatörün imzasını taşıyor. Filmin tam künyesini aşağıda görebilirsiniz.

İyi seyirler!

Künye:
Yönetmen: Solène BOSSEBOEUF, Flore DECHORGNAT, Tiphaine KLEIN, Auguste LEFORT, Antoine ROSSI
Görüntü: Solène BOSSEBOEUF, Flore DECHORGNAT
Animasyon: Tiphaine KLEIN, Auguste LEFORT, Antoine ROSSI
VFX: Solène BOSSEBOEUF
Editör: Auguste LEFORT
Render: Solène BOSSEBOEUF, Flore DECHORGNAT
Orijinal Skor: Valentin PETITEAU
Ses Editörü: Solène BOSSEBOEUF, Auguste LEFORT, Antoine ROSSI
Miks: Pierre-François RENOUF
Prodüksiyon: Julien DEPARIS
Dağıtım: Miyu Distribution

Görsel: Vimeo