Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Casusu Sürekli Ele Veren Kepek İzi

Casusu Sürekli Ele Veren Kepek İzi

Head & Shoulders Japon pazarındaki ilk kampanyasında kepek sorunu için doğru bir seçenek olduğunu aksiyon dolu bir animasyon ile gösteriyor.

P&G’nin saç bakım ürünleri sunan Head & Shoulders markası Japonya’da gerçekleştirdiği kampanyasında tempolu ve aksiyon dolu bir animasyon macera filmi sunuyor. Bir kaçma kovalamaca hikayesinin anlatıldığı animasyonda ülkenin kültürel bağları da kullanarak fantastik bir evren yaratılıyor.

Markanın yürüttüğü bir araştırmaya göre her on Japon erkeğinden dördü kepekten muzdarip. Bu durumundan ötürü kendilerinin hijyenik olarak algılanmadıkları kaygısını yaşıyorlar. Tüketicilerin bir tabu olarak gördüğü kepek problemini ortadan kaldıracak çözümleri olduğunu göstermek isteyen Head & Shoulders, drama ve mizah unsurlarını da birleştirerek tüketicilerine kepek sorununu tamamen ortadan kaldırabileceklerinin güvencesini aksiyon dolu bir filmle gösteriyor.

Anime esintili tasvir ile Japon pazarına özgü bir film

Forsman & Bodenfors Singapore imzalı The Chase isimli anime tadındaki reklam filminde Dedektif Takashi’den kaçmaya çalışan Ando isimli bir casus yer alıyor. Dünyanın dört bir yanında süren kovalamaca hikayesinde Ando bir türlü izini kaybettiremiyor. En sonunda bu durumun nedeninin Ando’nun saçında oluşan kepekler yüzünden olduğu ortaya çıkıyor.

kepek

Reklam filminin Japonya’da televizyonlarda da gösterilmeye başlanmasıyla birlikte Twitter üzerinden de bir aktivasyon başlatıldı. Animasyon filmdeki casus karakter Ando, Japon erkeklerine kepek konusunda tavsiyelerde bulunarak onlardan gelen soruları dinliyor ve kepek konusunun özgürce konuşulması için uygun bir ortam yaratıyor.

Wizz animasyon stüdyosu tarafından yaratılan reklam filminin yönetmenliğini CRCR gerçekleştiriyor. Filmde 2B animasyon ve gerçekçi 3B arka plan ögeleri bulunuyor.

Künye

Müşteri: P&G
Ajans: Forsman & Bodenfors Singapore
CEO: Susanna Fagring
Yaratıcılar: Shum Qihao, Ivan Guerra, Firrdaus Yusoff, Joakim Laabraten, John Bergdahl, Patrick Knowlton
Tasarım: Jason Feng
İdari Yapımcı: Ali Loveday-Herzinger
Prodüksiyon: Psyop, Blacklist
Yönetmen: CRCR
İdari Yapımcı: Adina Sales/Andrew Linsk
Animasyon: Wizz
Yapımcı: Amanda Stubbs
Post Prodüksiyon: Claire Prudhomme
3D: Red Knuckles
Yaratıcı Yönetmen: Rick Thiele, Mario Ucci
Müzik: Antfood
Ses: Rory White
Seslendirme: Technicaland
Takashi: Takatsuka Masaya
Ando: Oda Yusei Ando

Görsel: YouTube