Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ailesini Kaybeden Çakalın İntikam Masalı: Coyote

Ailesini Kaybeden Çakalın İntikam Masalı: Coyote

Coyote, eşini ve çocuklarını bir kurt saldırısında kaybeden çakalın gerçeküstü ve dehşet verici intikam hikayesini işliyor.

Lorenz Wunderle tarafından yazılan ve yönetilen kısa animasyon film Coyote, ailesini bir kurt saldırısında kaybeden çakalın hikayesini işliyor. Eşinin ve çocuklarının ansızın hayatından çıkması ile zor zamanlar yaşamaya başlayan baba çakalın kendi içinde yaşadığı duygu karmaşası anlatılıyor. Hikâye bir aile babasının yaşadıklarını ve gördüklerini sindirmeye çalışması üzerine gidecek gibi duruyor. Ancak tam bu noktada macera bir anda intikam masalına dönüşüyor.

Umutsuzluk ve ardından gelen intikam duygusu

Cesur çizimleri halüsinatif renk paleti ile buluşturan yönetmen izleyicileri hikayenin kahramanının acı ve intikam dolu yolculuğuna ortak ediyor. Vahşetin ortasına düşen baba çakal bir nevi ruhunu şeytana satıyor ve intikam peşinde koşuyor. Çakal ile bir anlaşama yapan şeytan, çakalın fiziksel ve zihinsel olarak yapabileceklerini yansıtan bir karakter olarak kullanılıyor. Katarsise yol açan şiddet eylemlerinin arkası kesilmiyor. Çakalın ateşli ve abartılı hareketleri soluk soluğa bir intikam savaşının kapısını açıyor.

Lorenz Wunderle 90’lı yıllardaki çizgi filmlerden etkilendiğini söylüyor

Renkli çizgi film tekniğini kan, şiddet, dehşet unsurları ile harmanlayan İsviçreli animasyon sanatçısı Lorenz Wunderle bir çakalın intikam hikayesini psikedelik bir yaklaşımla aktarıyor. 90’lı yıllarda bir tarafta aksiyon, intikam ve şiddet içerikli Hollywood filmleri diğer tarafta Looney Tunes ve Tom & Jerry çizgi filmleri ile büyüyen yönetmen animasyonun ortaya çıkmasında bu dönemin etkilerinin de olduğunu düşünüyor. Coyote animasyon filminde göreceğiniz kadar olmasa da Tom & Jerry’de de eğlenceli bir üslupla aktarılan şiddete meyillimi sahneler bulunuyor. Yönetmen Wunderle de bu noktaya dikkat çekiyor.

Lorenz Wunderle animasyonlarında Ren & Stimpy Show ve Adult Swim tarzına benzer bir yaklaşım görünüyor. Bununla birlikte hikayenin kendine özgü ilerleyişi, renklerin eğlenceli etkisine karşı dehşet verici ve hüzünlendiren sahneler yönetmeni ayrıştıran noktalar oluyor. Karakterlerin abartılı hareketlerle karışmış gerçeküstü halleri izleyiciye farklı bir dünyanın kapısını açıyor.

Lorenz Wunderle şimdilerde Blood Mountain isimli yeni bir animasyon serisi hazırlamak için çalışmalara başlamış durumda. İsminden de anlaşılacağı üzere bu yeni dizi de Coyote stilinde ve hikaye anlatımında olacak.

Künye

Prodüksiyon Şirketi: YK Animation
Yönetmen: Lorenz Wunderle
Yazan: Lorenz Wunderle
Hikaye Danışmanı: Jochen Ehmann, Ramon Schoch
Yapımcı: Ramon Schoch, Lukas Pulver
Yardımcı Yapımcı: Gabriela Bloch Steinmann, SRF Schweizer Radio und Fernsehen
Prodüksiyon Müdürü: Joder von Rotz
Düzenleme: Sebastian Willener, Lorenz Wunderle
Animasyon: Fela Bellotto, Aira Joana, Julia Munz, Etienne Mory, Lorenz Wunderle
Arka Planlar: Remo Scherrer
Birleştirme: Joder von Rotz, Sebastian Willener, Lorenz Wunderle
Müzik: Rahel Zimmermann, Nicolas Luna Castro, Jakob Eisenbach
Müzisyenler: David Hohl, Yumi Ito, Moritz Widrig
Ses Tasarım: Moritz Flachsmann, Thomas Gassmann
Seslendirme: Michael Fuchs, Thomas Gassmann
Mix: Thomas Gassmann

Görsel: Vimeo