Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
En Yaşlı Unvanını Kazanma Mücadelesi: Second to None

En Yaşlı Unvanını Kazanma Mücadelesi: Second to None

Second to None animasyon filminde dünyanın en yaşlı kişisi olan abisinden bu unvanı kapmak için çeşitli planlar yapan kardeş ve onların eğlenceli hikayesi işleniyor.

İntikam almak ve hesaplaşmak için asla çok yaşlı değilsiniz. Yönetmen Vincent Gallagher, Second to None isimli eğlenceli kısa filmini böyle tanımlıyor. Dublin’in bağımsız yapım şirketi Caboom tarafından üretilen stop-motion animasyon filmi dünyanın en yaşlı insanı olma yarışı mücadelesi veren Herman ve Frederick isimli iki kardeşin hikayesini konu ediniyor. Animasyon film dört kişilik küçük bir ekiple altı aydan fazla sürede gerçekleştirilen çekimlerle ortaya çıkıyor.

İki yaşlı kardeşin birincilik çekişmesi

Yönetmen Vincent Gallagher bir zamanlar Jiroemon Kimura’nın dünyanın en yaşlı insanı unvanını alması ile ilgili bir makale okuduktan sonra bu film üzerinde düşünmeye başladığını belirtiyor. Kimura’dan önceki en yaşlı insanın (Dina Manfredini) sadece 13 gün bu unvanla yaşamış olması hikâyeyi oluşturmak için bir çıkış noktası oluyor. Yönetmen böylelikle kendini yaşlılar arasındaki rekabeti ve hırsı düşündüğü bir hayal dünyası içinde buluyor. İzleyiciyi her anıyla ile hazırlıksız yakalayan animasyon filmde sahneler ilerledikçe hikâye daha karanlık bir hale geliyor. Eğlenceli ve maceralı bu kara komedinin finali de filmin kendisi gibi izleyiciyi ters köşeye yatırıyor.

Animasyonun hikayesi kadar karakterlerin kendisi de oldukça eğlenceli. Kara mizah türünde olan bu kısa filmde dünyanın en yaşlı adamı Herman, bir unvan mücadelesinin ortasında olduğunu fark etmeden hayatının keyfini çıkarıyor. Genç kardeş Frederick ise en yaşlı olmak için birbirinden sinsi planlar yapıyor. Road Runner ve Coyote’li Looney Tunes serisini anımsatan filmde küçük kardeşin yaptığı tüm planlar geri tepiyor ve sürekli kendini yaralıyor.

Second to None, Leave to Remain, Love is a Sting, Crossword ve birkaç kısa filmin daha yönetmenliğini yapan İrlandalı Vincent Gallagher şimdilerde Available Light isimli yeni bir kısa animasyon film için çalışmalarını sürdürüyor.

Künye

Yönetmen: Vincent Gallagher
Yazar: Vincent Gallagher
Yapım: Caboom, Screen Ireland, RTE
Yapımcı: Damian Farrell
Animasyon: Jason Watts
Karakter Tasarımı ve Üretimi: Pierre Butler
Kostüm Tasarımı: Miriam Donohue, Laura Anne Moone
Set Tasarımı: Aoife Noonan / Bowsie Workshop
Ses: Paul Lynch, Steven Maher, Sean Moher, Tom Slattery

Görsel: Vimeo