Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eski Tip Bilimsel İllüstrasyonlarla Çağdaş Kurgu Karakterler

Eski Tip Bilimsel İllüstrasyonlarla Çağdaş Kurgu Karakterler

Chet Phillips "Unnatural History" serisinde sinemadan ve mitolojiden karakterleri eski biyoloji illüstrasyonları gibi yorumluyor.

Eski stilde biyoloji, tıp ve ansiklopedi çizimleri günümüz sanatçılarınca sık sık yorumlanan bir estetik yaklaşım haline geldi. Catriona Secker’in eski doğa tarihi kitaplarından esinlenerek çizdiği organik totemler bunun en yaratıcı örneklerindendi. Daha önce popüler kültür karakterlerini Japon stilinde çizdiği Childhood adlı kitabıyla yer verdiğimiz Chet Phillips de yeni Unnatural History serisinde bu vintage estetiği benimseyenlerden.

Vintage estetikle popüler kültür karakterleri: Unnatural History

ABD’li (Teksas-Austin) illüstratör, estetik açıdan sürekli arayış içinde. Örneğin film ve mitoloji karakterlerini çizdiği Matchbox serisinde de eski kibrit kutularının illüstrasyonlarından esinlenmişti. Sanatçı için değişmeyen iki şey var; nostaljik tasarıma olan ilgisi ve pop kültür karakterlerine olan tutkusu.

Unnatural History

Unnatural History serisinde yine sinema, animasyon, mitoloji, edebiyat ve televizyon evreninden kurgusal yaratıklara ve canavarlara yer vermiş. Her bir karakteri bilimsel bir inceleme yapar gibi ele alan Philips, Etsy mağazasında paylaştığı çizimlerin başlığına “study” sözcüğünü eklemeyi de ihmal etmemiş.

Chet Phillips’in tüm çalışmalarını Etsy mağazasından inceleyebilir, Instagram’ından takip edebilirsiniz. Eski bilimsel illüstrasyonlar ve doğa tarihi çizimleri ilginizi çekiyorsa, Biyoçeşitlilik Miras Kütüphanesi’nin ücretsiz olarak internete açtığı 150 bin çizimi inceleyebilirsiniz. Bu arşivde 15. yüzyıldan kalma çizimler dahi yer alıyor.

Benim bu serideki favorim diş perisi oldu. Sizinki hangisi?

Unnatural History

Görsel: Etsy


Bigumigu Yazarı
| GENEL