Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Popüler Kültür Böcekleri

Popüler Kültür Böcekleri

Richard Wilkinson Looney Tunes, bilim-kurgu ya da korku klasikleri gibi farklı alanlardan alıntıladığı karakterlerin böcek versiyonlarını çiziyor.

Popüler kültürün ünlü karakterleri, her türlü yaratıcı üründe karşımıza çıkabiliyor. Origami sanatında, madeni paralarda, distopya illüstrasyonlarında, kıyamet sonrası oyuncaklarda ve benzeri çalışmalarda bu karakterlerle sık sık karşılaşıyoruz. Tom ve Jerry’deki kaza anlarını heykele dönüştüren Taku Inoue da hepimizi gülümsetmişti. İngiliz illüstratör Richard Wilkinson ise Looney Tunes, bilim-kurgu ya da korku klasikleri gibi farklı alanlardan alıntıladığı karakterlerin böcek versiyonlarını çizerek yaratıcılığını ortaya koyuyor.

Richard Wilkinson

Hayali böceklere bilimsel isimler

Richard Wilkinson, çizdiği karakteri veya ilgili filmi andıran Latince bir sözcük dizisiyle böceklere bilimsel isimler uydurmayı ihmal etmemiş. Örnek vermek gerekirse Tweety böceği “Titivisma crustom” adını taşıyor. Freddy Krueger’ı konu alan Elm Sokağı Kabusu (A Nightmare on Elm Street) adlı illüstrasyon ise Latince’deki insomnis (uyku), ulmus (sokak) ve vicus (Elm) sözcüklerinden oluşan “Insomnium ulmusvicus” adını taşıyor.

 

Korku ikonlarını konu aldığı koleksiyonu “Family: Timorpersonae”de; eski veya yeni ayrımı yapmadan 13. Cuma, O ve Dehşetin Yüzü gibi yapımlardan kült karakterlere yer vermiş.

Family: Insanusmelodiae serisinde ise Looney Tunes’un çizgi-film karakterlerini ele almış. Bu familyadaki böceklerin özelliklerini ise esprili bir şekilde açıklamış sanatçı: “Ayırt edici özellikleri arasında tuhaf ve yüksek sese sahip olmaları, hareketlerinin hızlı ve düzensiz olması bulunur. Insanusmelodiae’nın davranışının en tuhaf yanı onların sakarlıklarıdır. Genellikle bir taş veya ağaç parçası altında kalarak, düşerek ölürler. Kanatları düşmeden önce bir iki dakika havada kalmaları için yeterince yükselme sağlayabilir.”

Richard Wilkinson’ın çalışmalarını internet sitesi, Facebook sayfası, Twitter’ı ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Richard Wilkinson

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.