Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Origami Sanatıyla Popüler Kültür Karakterleri

Origami Sanatıyla Popüler Kültür Karakterleri

Louise Cassidy namıdiğer @foldiloxs, popüler kültürün ikonik figürlerini origami yöntemiyle yeniden üretiyor.

Origami kayak, origami dokuma, origami LEGO ve origami mutfak seti gibi örnekler gösterdi ki, origami tasarımın her alanına ilham kaynağı olmaya devam edecek. Öte yandan Quyet Hoang Tien’in ıslak katlama tekniğiyle yaptığı origami hayvan heykelleri ve ​Gonzalo García Calvo’nun detaylı origami figürleri de çağdaş origami sanatının en güzel örneklerinden. Louise Cassidy namıdiğer @foldiloxs da popüler kültüre dair figürleriyle günümüzde origami sanatına farklı bir yorum getiren isimlerden.

Louise Cassidy origamiyle birlikte, kağıt kesme ve buruşturma tekniklerini kullanıyor

Louise Cassidy yaklaşık 4 yıl önce origami sanatına ilgi duymaya başlamış ve bu konuda öğrendiklerini bir diğer ilgi alanı olan popüler kültürle birleştirmeye karar vermiş. Ne zaman bir film ya da TV dizisi izlese ona odaklanmak yerine onu origami olarak nasıl yeniden yaratabileceğini düşünmeye başlıyormuş sanatçı. Çalışmalarında origaminin yanı sıra kağıt buruşturma ve kağıt kesme tekniklerinden de faydalanıyor.

Mikro origamiler

Louise Cassidy için işinin en zor kısmını karakteri tanınabilir hale getirmek. Her origami figürü sadece 1 inç (2,54 cm) yüksekliğinde. Bu nedenle onları tanınabilir hale getiren ayrıntıları eklemek kolay değil. Yine de figürleri tamamlamak çok uzun sürmüyor. Her biri yaklaşık 20-30 dakikada tamamlanıyor. Ardından sanatçı origami figürleri fotoğraflıyor ve dijital ortamda figüre özel bir arka plan hazırlıyor.

Louise Cassidy’nin çalışmalarını instagram’ından takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.