Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mimariye Origami Dokumalarla Müdahale Etmek

Mimariye Origami Dokumalarla Müdahale Etmek

Samira Boon, origamiden ilham alan ve dijital olarak dokunan 3 boyutlu tekstil yapılarıyla yeni bir mimari müdahale modeli sunuyor.

Mimar ve tasarımcı Samira Boon’un Creative Heroes Award ödülü alan Archi Folds yapıları, Japon kağıt katlama tekniklerini temel alan yenilikçi bir tekstil yapı serisi. Samira Boon, TextielLab ve Tokyo Üniversitesi’nden Profesör T. Tachi ile birlikte çalışarak geleneksel kağıt katlama sanatını, mimariyi etkileyebilecek dijital dokuma tekniklerine dönüştürmüş. İlk Archi Folds dokumaları, Theaters Tilburg binasında Samira Boon’un iç mekan tasarımıyla görevlendirildiği Audax odasına yerleştirilmiş.

Bilgisayarla işlenmiş tekstil ürünleri, akıllı özellikleriyle yepyeni kapılar açabilir

Archi Folds, Samira Boon’un sağlıklı ortamların “doğal sistemler gibi esnek ve dinamik” olduğu vizyonu üzerine kurulu. Bu vizyona göre uyarlanabilir tekstil ürünleri; verimli enerji kullanımını ve akustik gibi yaşam alanlarının farklı ihtiyaçlarını karşılayabilir ve hatta düzenleyebilirler. Işık, ısı ve ses de dahil olmak üzere çevrelerine uyum sağlamak için çeşitli akıllı özellikleri bünyesinde barındırabilecek origami yapılar yeni bir mimari müdahale türü sunabilir. Bilgisayarla işlenmiş tekstil ürünleri, kullanımları ve kullanım olasılıkları açısından son derece esnek bir mimari müdahale imkanı anlamına geliyor. 3B dokuma yapılar farklı şekillerde katlanabiliyor ve açılabiliyor. Böylece ürün tamamen benzersiz şekillerde kurulabiliyor. Farklı şekil ve boyutlarda, kalıcı veya geçici olarak kurulabiliyorlar ve kolayca taşınabiliyorlar.

Samira Boon’un çalışmalarını Instagram ve Facebook sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

Mimariye Origami Dokumalarla Müdahale Etmek Mimariye Origami Dokumalarla Müdahale Etmek

Mimariye Origami Dokumalarla Müdahale Etmek

Mimariye Origami Dokumalarla Müdahale EtmekMimariye Origami Dokumalarla Müdahale Etmek

Mimariye Origami Dokumalarla Müdahale Etmek Mimariye Origami Dokumalarla Müdahale Etmek Mimariye Origami Dokumalarla Müdahale Etmek Mimariye Origami Dokumalarla Müdahale Etmek

Görsel: Samira Boon