Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Her Zeminde Giden Mazda; Jöle, Sabun ve Buz Küplerine Karşı

Her Zeminde Giden Mazda; Jöle, Sabun ve Buz Küplerine Karşı

Mazda, 27 sensörle yolu sürekli gözlemleyen i-ACTIV AWD teknolojisinin tanıtımı için Mazda CX-5'i jöle, buz küpleri ve sabun üzerinde kaydırdı.

Mazda, otomobillerindeki güvenlik sistemlerini teknolojiyle harmanlayarak daha atik ve dikkatli hale getiriyor. Sürüş asistanı ve güvenlik sistemi i-ACTIV AWD de dünyanın yeni üyesi. All Wheel Drive teknolojisiyle tüm tekerlekleri kontrol altında tutuyor. Üzerindeki 27 sensör sayesinde i-ACTIV AWD, saniyede 200 kez zemini kontrol ediyor ve böylece her koşula uyum sağlayabiliyor.

Mazda Avrupa da bu teknolojilerini tanıtmak için merak uyanırıcı bir test etkinliği düzenledi. Yol tutuşuna bu kadar güvenen i-ACTIV AWD sistemiyle donatılmış bir Mazda CX-5 jöle, sabun ve buz küpü gibi maddelerle kaplanmış bir zeminde de yola tutunabilecek mi?

Bir Mazda, bir viraj ve üç zorlu zemin

Mazda hazırladığı parkurda yol tutuşunu göstermek için tek bir viraj hazırladı. Dümdüz gelen Mazda viraja yaklaşıyor ve çizgilerin dışına çıkmadan U şeklindeki virajı dönmesi bekleniyor. Virajın tamamı ise jöle, sabun ve buzla kaplı. Yani bir anda aracın arkası başka yöne savrulabilir ve virajdan çıkabilir. Videonun tüm dili aracın virajı dönebilmesi ihtimali üzerine kurulmuş.

Filmler oldukça akıcı ve özellikle simetri hayranları için tatmin edici. Nizami dizilmiş jöleler bıdık bıdık sallanırken birkaç dakika sonra olacakları hissediyorsunuz adeta. Veya Aziz Patrick günüymüşcesine yemyeşil sabunun üzerinden geçen CX-5’in lastikleri adeta pırıl pırıl oluyor. İnsanın ayağını yerden kesen buz küpleri ise aracın ağırlığıyla kütür kütür kırılıyor.

3 filmin birleştirildiği 1:11’lik uzun bir video da bulunuyor. Ancak 30 saniyelik spotlarla her bir malzemeyi tek tek görmek mümkün oluyor.

Görsel: Mazda, YouTube