Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bilim İnsanından Fosil Heykelleri

Bilim İnsanından Fosil Heykelleri

Allan Drummond, 3B baskı yöntemini kullanarak antik fosillerin ve hücrelerin inanılmaz detaylı metal heykellerini yaratıyor.

Tarih boyunca bilimi ve sanatı aynı anda hayatının merkezine koyan pek çok ölümsüz isme şahit olduk. Leonardo da Vinci bunun en bilinen örneklerinden biridir. Johann Wolfgang von Goethe’nin Renkler Kuramı için yaptığı çizimlerde ya da biyolog Ernst Haeckel’in illüstrasyonlarında da bunun en muhteşem örneklerini görmüştük. Chicago Üniversitesinde Biyokimya ve Moleküler Biyoloji Yardımcı Doçenti olarak Drummond Lab’i yöneten Allan Drummond da bilim insanı kimliğiyle muhteşem heykellere imza atıyor. Derin fosil kayıtlarından çıkan yaratıkların kopyalarını dijital ortamda titizlikle inşa eden Drummond, özellikle de fosillerin karınlarındaki daha erken yok olmaya başlamış detaylara özen gösteriyor. Bu heykeller adeta onun evrime ve hücresel yapılara duyduğu ilginin somut formları.

Fosil heykelleri yaparken yeni bilimsel detaylar keşfetmek

Drummond bir bilim insanı olarak kendisini; hayat ağacını kapsayan evrim kalıplarını açıklamaya, hücrelerin çevreye nasıl tepki verdiklerini, hücrelerin içindeki moleküllerin nasıl parçalandığını araştırmaya odaklanmış yavaş bir yolculukta gibi görüyor. Ayrıntılar daha da derinlere gitmeye ve kendisini çekmeye devam ederken Drummond’a göre tüm ayrıntılar üzerinde çalışmaya ve bilmeye değer şeyler. Heykellerini yaparken de amacı, beklenmedik yeni detaylar keşfetmek.

Complete reassembly of the extinct lace-collar trilobite Cryptolithus bellulus in solid bronze and 3D printed steel. ✨ Sound on for rather satisfying clangs. ⚔️ Here she comes together at last: four pieces of bronze cast from 3D printed wax (shell, biramous appendages, antennae), a direct-metal 3D-printed bronze-infiltrated digestive and nervous system, and five bezel/prong-mounted neodymium magnets. ? No glue, nothing but metal, unlike previous versions. She’s done! ✨ Reconstructed from fossil evidence of this 400-million-year-old marine filter-feeder going back to astonishing pyritized soft-tissue specimens pulled from the rock starting in 1895 up to just a few years ago. She’s eyeless and no one knows precisely what the function of her beautiful headpiece was — sensing the currents as they swirled around her? Finding microscopic food? (Here I’ve reconstructed her at about 10x life size.) ? This project was all about saying yes to my craziest ideas. Sculpted digitally from scratch, no scans. A major step forward — hope you enjoy her. ✨ #trilobite #fossil #reconstruction #cryptolithus #bellulus #bronze #steel #3dprinting @shapeways #ordovician #ancient #marine #arthropod #metal #dadrummond #paleo #paleoart #shiny #spiny #beechersbride #done

A post shared by D. Allan Drummond (@dadrummond) on

Her bir fosil, özel koleksiyonlardan örnekler de dahil olmak üzere bilimsel referanslar kullanarak Drummond tarafından dijital olarak şekillendiriliyor. Daha sonra dijital formlar için 3B baskı yöntemiyle bal mumu kalıplar basılıyor. Heykellerin bal mumu kalıplardan bronz dökümü yapılıyor ve elle yapılan küçük müdahalelerin ardından son hallerine geliyorlar. Heykellerde; solungaç, anten, bacak, mitokondri ve hatta hücre bölünmesi gibi en küçük ayrıntıları bile görmek mümkün. Modeller takı ya da dekoratif eserler olarak satışa da sunulmuş.

Drummond’un çalışmalarını Instagram ve Facebook sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

Bilim İnsanından Fosil Heykelleri

Bilim İnsanından Fosil Heykelleri

Bilim İnsanından Fosil Heykelleri Bilim İnsanından Fosil Heykelleri Bilim İnsanından Fosil Heykelleri Bilim İnsanından Fosil Heykelleri Bilim İnsanından Fosil Heykelleri Bilim İnsanından Fosil Heykelleri Bilim İnsanından Fosil Heykelleri Bilim İnsanından Fosil Heykelleri Bilim İnsanından Fosil Heykelleri Bilim İnsanından Fosil Heykelleri

Yukarıdaki fotoğrafta görülen heykel, hücre bölünmesini gösteriyor.

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.