Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Matematikçinin Tasarımıyla Origami Çiçek Topları ve Mozaikler

Bir Matematikçinin Tasarımıyla Origami Çiçek Topları ve Mozaikler

Matematik ve programlama eğitimi alan Ekaterina Lukasheva, çocukluğundan beri ilgi duyduğu origami sanatıyla çiçek topları ve kağıttan mozaikler tasarlıyor.

Kağıt sanatı pek çok çağdaş sanatçının ve tasarımcının üretim yaptığı; origami, mandala gibi geleneksel sanatlardan da ilham aldığı bir alan. Calvin Nicholls’un kağıttan rölyefleri, Mr Riu’nun kağıt mandalaları ve Samantha Heidinger’ın kağıdı dantel gibi ince ince oyarak gerçekleştirdiği kağıt sanatı işleri bu alanda yer verdiğimiz güncel çalışmalardandı. Moskovalı kağıt sanatçısı, Ekaterina Lukasheva da origami sanatından ilham alarak özgün kağıt sanatı işleri üretiyor.

Matematik ve origami sanatı

14 yaşında kağıt katlama sanatına ilgi duymaya başlayan Ekaterina Lukasheva, o dönemde bir matematik profesörünün kendisine kusudama sanatı hakkında bir kitap getirmesiyle bu alana ilgi duymaya başlamış. Kusudama, geleneksel kağıt küresi sanatı olarak da tanımlayabileceğimiz bir tür modüler origami sanatı. Primidal birimler iplik ve yapıştırıcı gibi malzemelerle birleştirilerek dekoratif şekiller haline getiriliyor. Tabii bu sanatı hakkıyla uygulayabilmek için matematiğinizin iyi olması gerekiyor. Lukasheva, Moskova Devlet Üniversitesi’nde matematik ve programlama üzerine öğrenim gördükten sonra-onur belgesiyle mezun olmuş- mozaik gibi çok daha karmaşık tasarımlar yaratmaya başlamış. Deneyimi ve tutkusu sayesinde Lukasheva, giderek ustalaşmış ve kendi özel tasarımlarını yaratmış. Kendini “origami tasarımcısı” olarak tanımlayan Lukasheva, bildiklerini de tasarımlarıyla birlikte bir dizi kendin yap kitabı yazarak kağıt sanatının meraklılarıyla paylaşmış.

Sanatçının çalışmalarını Facebook sayfası üzerinden de takip edebilirsiniz.

Easy modular #origami #kusudama

A post shared by Ekaterina Lukasheva (@ekaterina.lukasheva) on

Görsel: Facebook
Manşet görseli düzenlenmiştir.