Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kağıt Rölyeflerle Vahşi Yaşam

Kağıt Rölyeflerle Vahşi Yaşam

Calvin Nicholls, kağıt rölyeflerinde aşırı gerçekçi hayvan figürleri tasvir ediyor.

Kağıt sanatı adeta sınırsız bir alan. Kağıttan yapılan yiyecekler, peruklar, fotoğraf makineleri, illüstrasyonlar, heykeller, aydınlatma tasarımları ve daha nice objeyle sanatçılar ve tasarımcılar bizi şaşırtmaya devam ediyor. Diana Beltran Herrera’nın rengarenk kağıtlarla hazırladığı kuş ve kelebek heykelciklerine benzer şekilde Calvin Nicholls da gerçekçi hayvan heykelleri yaparak büyüleyici işler çıkarıyor.

Aşırı detaylı hayvan figürleri

Kanadalı kağıt sanatçısı; vahşi yaşamdan çeşitli kuşlar, ayı, maymun, aslan ve tilki heykelleri yapıyor. Aslında bunlara rölyef demek daha doğru olur. Hayvanların gövdeleri tamamen üç boyutlu olarak tasvir edilmemiş. İki boyutlu bir yüzeyden kabartma olarak üçüncü boyuta taşıyorlar. Renk kullanmamasına rağmen derinlik ve gerçekçilik hissinde oldukça başarılı. Sayısız kâğıt tabakasıyla tek tek tüy ve kürk dokusu inşa etmesi gerçekçi görünüm açısından etkili olmuş.

Vahşi yaşam rölyeflerinin yanı sıra sanatçının kedi köpek gibi ev hayvanlarını tasvir eden az sayıda çalışması da var. Nicholls markalarla da çalışan bir sanatçı. Örneğin aşağıdaki eserlerden bazılarını mücevher markası David Yurman’ın vitrin tasarımı için hazırlamış.

Görsel: Facebook.com/CalvinNichollsPaperSculpture
Manşet görseli düzenlenmiştir.