Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Rock Yıldızları Da Gençliği Özler

Rock Yıldızları Da Gençliği Özler

Kia, Super Bowl LII için yayınladığı reklamında bizlere gençliğin önemini ve güzelliklerini yeniden anımsatıyor hem de hiç yaşlanmayan bir rock yıldızını reklamın yüzü yaparak.

Gençlik kaybetmek istemediğimiz bir ateş. Hep daha genç olmaya özeniyoruz. Ölümsüzlük arzumuz da genç kalmayı istememizle örtüşüyor. Düşünsenize ölümsüzsünüz ama yaşlanıyorsunuz, o zaman ne manası var yaşamanın? Kim gençliğini hatırlayıp özlediği ve ölemediği bir hayat ister ki? Gençlik önemli ve yaşarken pek değerini bilemediğimiz bir şey. Geriye alamadığımız zamanın da kanıtı, ne o günlere geri dönüp yeniden yaşayabiliyoruz ne de değiştirebiliyoruz.. Kia da Super Bowl LII için yayınladığı reklamında bizlere gençlik kavramından bahsediyor. Reklamın sloganı da zaten Fuelled by youth.

Kampanyada David&Goliath‘la birlikte çalışan Kia, reklamın gençliği daha iyi vurgulayabilmesi adına, genç ya da yaşlı olmasının önemli olmadığı bir ünlüyü reklamın yüzü yaptı, Aerosmith grubunun efsanevi rock ‘n’ roll yıldızı Steven Tyler’ı. Ünlü müzisyen, birçok gence taş çıkartacak şekilde reklamda yer alıyor. Yarışçı kıyafetini giyip yarış pistinin ortasında karizmatik bir şekilde duruyor. Uzaklara bakıyor ve geçmişi düşünüyor. Eh, gerçi ben de Steven Tyler olsam, bir geçmişe dönerim “vay anasını” derim. Sonra görevliyle göz göze geliyor ve Kia’sına atlıyor. Alıyor vitesi geriye, başlıyor drifte.

Gençlik Hiç Sönmeyen Bir Ateş

Reklamın yarısında geri geri gidiyor Steven Tyler, sanki geri giderse zamanda da geriye gidecek ve özlem duyduğu anları tekrardan genç olup yaşayacakmışçasına gaza basıyor. Aynadan geriye bakarken aklına genç kadınların çığlık çığlığa üzerine koştuğu anlar geliyor. Görevlilerin o kadınları ya da adamları tutamayışını gülümseyerek hatırlıyor. Steven Tyler arabadan indiğinde genç görüyoruz onu. Ve sonra Aerosmith’e tüm dünyada ün getiren 1973 çıkışlı o meşhur şarkıyı duymaya başlıyoruz, Dream on. “Feel Something Again” diyor Kia reklamın sonunda. Steven Tyler da belli ki geri geri drift yaparak zamanda geri gidemiyor ama Kia ona genç hissettiriyor.

Reklamda ajans ve markaya meydan okuyan en önemli konu Steve Tyler’ın 25 yaşındaki gençliğini yeniden yaratmak olmuş. Dream On’un ise zamanın geçişini anlatması reklama tam oturuyor. Ayrıca Kia eğer reklamı tersten izlerseniz diye reklamın içerisine Steven Tyler’ın ağzından bir mesaj da gizlemiş: “If you don’t wanna get stung, get the Stinger!

Kia’nın Super Bowl LII için yaptığı reklam vermek istediği mesajı veriyor sonuç olarak. Otomobil markaları arasındaki en genç markalardan biri oluşunu burada da güzel bir şekilde aktarıyor bizlere. Ve gençliğe özenenlere, onu düşleyenlere de “dream on” diyor.

Reklamın tersten versiyonu

Künye:
Reklamveren: Kia
Ajans: David&Goliath

Görsel: Youtube