Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gençlik Nereye Gidiyor?

Gençlik Nereye Gidiyor?

QNB Finansbank, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı genç yeteneklere verdiği desteği vurgulayarak kutluyor.

Laf arasında konu gençlikten açılınca “Zamane gençliği işte!”,“Şimdiki gençler çok fena!” gibi yakınma dolu cümleler yükselir genellikle. Aslında bu coğrafyada kendimizi başarısızlıkla o kadar özdeşleştirmişiz ki yalnızca gençlerin değil kimsenin bir şeyleri başarabileceğine inanmıyoruz. Durmadan genellemeler yapıyoruz. Sürekli kendimizi başka memleketlerle kıyaslayıp bu yanlış inançları kemikleştiriyoruz. Oysa bazılarımız var gücüyle çalışmaya ve başarmaya devam ediyor. QNB Finansbank da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı filmiyle bu gerçeği ortaya koyuyor.

Gençlerden beklenmedik cevaplar

QNB Finansbank’ın 19 Mayıs filmi, “Gençlik nereye gidiyor?” sorusuyla açılıyor. Çoğunlukla kötü gidişatı kastederek kullanılan bu ifadenin ardından gençler ekrana geliyor. Bu gençler, dış sese kulak vererek “Ben bestelerimi dünyaya tanıtmaya gidiyorum”, “Ben dünyaca ünlü Carnegie Hall’da konser vermeye gidiyorum”, “Ben 93. konserimi vermeye gidiyorum” cevaplarını veriyor. Bu arada bu gençler Wolfgang Amadeus Mozart’’ın Rondo alla Turca (Türk Marşı) adlı bestesini çalan bir orkestraya dönüşüyor ki bu da ana fikirle uyumlu bir detay. Bestenin yapıldığı 1783 yılı Türklerin Avrupa’da hayranlık uyandırdığı döneme denk geliyor. Mozart besteyi yaparken Mehter Marşı’ndan esinlenmiş.

QNB Finansbank, filmin sonunda yetenekli gençlere olan inancını ve onlara uluslararası platformlarda verdiği desteği vurguluyor. 2017 yılında kurulan ÇEV Sanat, “ Genç Yetenekler” projesi ile kültür ve sanat alanında üstün yetenekli gençleri keşfederek onların dünyada parlayan yıldızlar olması yolunda ilerlemeleri için gerekli imkanları sağlamaya çalışıyor. QNB Finansbank da gençlere bu proje kapsamında destek veriyor.

Gençlik Nereye Gidiyor? Gençlik Nereye Gidiyor? Gençlik Nereye Gidiyor? Gençlik Nereye Gidiyor?

Görsel: YouTube