Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kültür ve Tarih Meraklısı Gençlere Ücretsiz Müzekart Müjdesi

Kültür ve Tarih Meraklısı Gençlere Ücretsiz Müzekart Müjdesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile 18-25 yaş arası gençler yaz boyunca hiçbir ücret ödemeden Müzekart sahibi olabilecekler.

Türkiye çapında 300’den fazla müze ve ören yerine giriş imkanı sağlayan Müzekart, gençleri kültür ve tarih miraslarını daha yakından tanımaya teşvik etmek üzere yaz boyunca ücretsiz olarak edinilebiliyor. 18-25 yaş arasındaki gençleri kapsayan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilmiş, gençlere kültür, sanat, spor, seyahat fırsatlarını sunmak ve gençlerin sosyalleşmelerine destek sağlamak için oluşturulan Genç Ne Sever? (GNS) platformu üzerinden alınabilen Müzekart’lar kişiye özel olarak dijital formatta akıllı cihazlarda kullanılabiliyor.

1 Temmuz – 1 Ekim 2022 tarihleri arasında geçerli olacak ücretsiz Müzekart uygulamasından faydalanmak için, Genç Ne Sever? platformu üzerinden bir form doldurmak ve sistemin yönlendireceği muze.gov.tr adresinden ilgili başvuruyu tamamlamak gerekiyor. Başvuru adımından sonra geriye, tüm akıllı telefonlara uyumlu Türkiye’nin Müzeleri uygulamasını indirmek, sisteme giriş yapmak ve Türkiye’nin 81 ilinde bulunan müze ve ören yerlerini, doyurucu bilgiler eşliğinde keşfetmek kalıyor.

 

Görsel: gencnesever.com