Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pringles Bu Örümceğe Kendi Adını Vermek İstiyor

Pringles Bu Örümceğe Kendi Adını Vermek İstiyor

Pringles, kendi logosuna benzeyen bu örümceğe "Pringles Örümceği" adını vermek istiyor.

Pringles’ın maskotu Mr P’nin yüzü, bir tasarımcı tarafından yaratılmadan çok daha önceleri yeryüzünde dolanıp duruyormuş meğer. Bu bıyıklı beyefendinin benzeri; ambalajların, reklamların ya da ekranların üzerinde değil doğa ananın kucağında yaşıyor. Mr P’nin sekiz bacaklı muadilini vahşi yaşamda bulan marka, bu dostumuzun kendi adıyla anılması için The Pringles Spider isimli ilginç bir kampanya yürütüyor.

Yoksa Pringles logosunun orijinal tasarımcısı Doğa Ana mıydı?

Bilimsel kaynaklarda adı Araneus Mitificus olan bu sevimli örümcek, soluk küre dokumacı olarak da biliniyor. Kendisine en yaygın olarak Güney, Doğu ve Güneydoğu Asya’da rastlanıyor. Özellikle de Hindistan, Endonezya, Malezya ve Tayland gibi ülkelerde görülüyor.

Örümceğin karnındaki desende; boncuk gözleri ve bıyıkları ile Mr P’nin suretinin aynısını görmek mümkün. Hatta bu deseni uzun süre incelerseniz, hafif bir kirli sakal ve saç çizgisi gibi fazladan detayları olduğunu görebilirsiniz.

Pringles, Uluslararası Araknoloji Derneği’nin örümceğin adını “The Pringles Spider” (Pringles Örümceği) olarak değiştirmesi için bir imza kampanyası başlatmış.

Uluslararası Araknoloji Derneği ikna olur mu bilinmez ama bunun olması çok da imkansız değil. Joe Biden’ın adını taşıyan antik döneme ait bir kafadanbacaklı, adını Taylor Swift’ten alan bir kırkayak türü ve Donald Trump’ın adını taşıyan bir güve olduğunu düşünürsek bu örümcek de her an Mr P olabilir. Olmasa bile, Pringles’ın bu konuyu açıp eğlenceli bir kampanya yaratmış olması yeterli zaten. Pringles tutkunları için sanal olarak bir örümceği evlat edinebilecekleri bir Pringles Spider sayfası bile hazırlanmış. Günlük yaşamda bu canla karşılaşan Pringles’çıların ona zarar verecek davranışlardan kaçınıp, onu doğal ortamında rahat bırakmalarını dilerim.

Pringles’ın diğer yaratıcı kampanyalarına buradan göz atabilirsiniz.

Görsel: YouTube