Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tekstil Atıklarından Hayvan Heykellerine

Tekstil Atıklarından Hayvan Heykellerine

İngiliz sanatçı Bryony Rose Jennings, atık kumaş parçalarını kullanarak masalsı hayvan figürleri yaratıyor.

Bir yapbozu bir araya getirir gibi hareket eden Bryony Rose Jennings; figürü oluşturana kadar her bir tekstil parçasını dikkatlice seçiyor ve birbirine dikiyor. Sonuç olarak, bu tuhaf ve ruhu olan el yapımı heykelcikler ortaya çıkıyor.

Jennings, geçmişte mücevher tasarımcılığı yapmış. Yaklaşık 14 yıl önce bir arkadaşıyla birlikte sadece atık malzemeleri kullanarak bir patchwork işi eşek yaratmış. Bu yoğun proje Jennings için yeni bir yaratıcı dönemi ateşlemiş ve o zamandan beri tekstil heykelleri yapmaya devam etmiş. Büyük köpeklerden küçük farelere kadar uzanan bu yumuşak heykeller, şekil ve boyut açısından oldukça çeşitlilik gösteriyor. Çoğu durumda Jennings’in ilham kaynağı, mevcut malzemeler. Bu malzemeler, nasıl bir figürün ortaya çıkacağı konusunda onu yönlendiriyor.

Ruhu olan heykeller

Bryony Rose Jennings

“Gerçekçilik aramıyorum; işlerimde bir yaşam ve ruh arıyorum. Hayvanlar ortaya çıkıyor ve beni içine çekiyorlar. Yaptığım her heykelde bir dönüm noktası oluyor. Kişiliğin belirip kendi evrimini yönlendirmeye başladığı an, bir parça sihir gibi geliyor.” diyor sanatçı.

Jennings, heykeli yaratma sürecini bitmiş ürünle eşit derecede önemli buluyor. “Sevdiğim bir şeyi yaparak geçimimi sağlamanın bir yolunu bulduğum için çok şanslıyım. Yolculuk tahmin edilemez şekilde ilerledi. İşim ve beni nereye götüreceği de tahmin edilemezdi ve bu, benim hoşuma giden yol” diye ekliyor.

Jennings’in internet mağazasına buradan göz atabilir, yeni çalışmalarını Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Bu tekstil heykelleri bana Olesya Morozova’nın, eski pelüş kumaşlarla yaptığı şu oyuncakları hatırlattı.

Bryony Rose Jennings Bryony Rose Jennings Bryony Rose Jennings