Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İğne Deliğindeki Minik Heykeller

İğne Deliğindeki Minik Heykeller

Willard Wigan, mikroskop altında iğne deliğine sığacak kadar küçük heykeller üretiyor.

İngiliz sanatçı Willard Wigan, iğne deliğinde yeni evrenler yaratıyor. 60 yıldır iğne deliğine sığan minicik heykeller yapan sanatçı, yıllar içinde Conan O’Brien’ın bile konuğu olacak kadar ismini duyurmuş. Bu yıl Great Big Story’nin kendisiyle yaptığı röportaj nedeniyle internette yeniden popüler olmuş.

Wigan, bu küçük sanat eserlerini inşa etmek için ihtiyaç duyduğu aletleri de evde kendisinin yaptığını söylüyor. Örneğin heykelleri boyamak için ihtiyaç duyduğu fırçayı, kendi kirpiğini bir kokteyl çubuğuna yapıştırarak yapmış. Bunun dışında kesme ve bükme aşamaları için hipodermik iğneler ve elmas parçaları gibi farklı şeyleri bir heykel yapım aracına dönüştürmüş. Mikrometre cinsinden ölçülen ve insan gözüyle neredeyse görülemeyen heykeller bunlar…

Sanatçı, heykelleri boyayabilmek için kendi kirpiğinden fırça yapmış

Röportajın başında otistik olduğunu belirten Wigan için her şey karınca yuvalarına duyduğu ilgiyle başlamış. Çocukluğunda karıncaların evsiz olduğuna inanan sanatçı, onlara minicik evler, sandalyeler ve masalar yapmaya başlamış. Zaman ilerledikçe sürekli daha ne kadar küçük heykeller yapabileceğini düşünerek kendisiyle yarışmaya başlamış. Neredeyse altmış yıldır heykel yapıyor ama bunca yıllık üretime rağmen tüm çalışmaları avucunuzun içine sığabilecek kadar.

Willard Wigan 2010’da, dünyanın en küçük Özgürlük Anıtı heykeli ve 2017’de dünyanın en küçük el yapımı heykeli olmak üzere iki ayrı Guinness Dünya Rekoru kırmış. Ayrıca şimdiye kadar yapılmış en küçük heykel için (tek bir kan hücresi büyüklüğünde) dünya rekorunu hâlâ elinde tutuyor. Bu heykel, bir tür tekstil lifi olan Kevlar’dan oyulmuş ve ardından tek bir saç teline oyulan deliğe yerleştirilmiş bir cenin heykeli.

Görsel: YouTube