Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ford 100 Yıl Arayla Kadın Kaşiflerle Dünya Turunda

Ford 100 Yıl Arayla Kadın Kaşiflerle Dünya Turunda

Otomobille dünyayı dolaşan ilk kadından ilham alan Ford, aynı rotayı bu kez elektrikli otomobil ile dünyayı dolaşan ilk kadın olmaya hazırlanan gezgin Lexie Alford ile aşmaya hazırlanıyor.

Tam 100 yıl önce Ford 1918 Model T marka bir otomobille dünyayı dolaşan ilk kadın olan Aloha Wanderwell’den ilham alan Ford UK, yeni elektrikli Explorer SUV modelinin lansmanı için 197 ülkeye seyahat eden en genç gezgin unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Lexie Alford ile iş birliği yaptı. AMV BBDO imzalı ‘Exploring Reinvented’ kampanyası kapsamında genç gezgin, tıpkı yüz yıl önce Aloha Wanderwell’in yaptığı gibi ancak bu kez elektrikli Ford marka bir otomobille dünyayı dolaşacak.

1922 ile 1927 yılları arasında 43 ülkeyi kapsayan bir yolculukla dünyanın çevresini otomobille dolaşan ilk kadın olan Aloha Wanderwell’in yolculuğu o dönem de Ford Company tarafından desteklenmiş. Keşif turuna Fransa’nın Nice kentinden başlayan Wanderwell, yolculuğu boyunca zorlu koşullarla karşılaşmış ve benzin yerine gazyağı, gres yağı olarak ise ezilmiş muzları kullanmak zorunda kalmış.

Wanderwell’in ilham verici seyahatini ‘Keşfetmeyi Yeniden İcat Etmek’ mottosuyla bugüne uyarlayan otomobil üreticisi, elektrikli bir otomobille nelerin yapılabileceğini kanıtlamak amacıyla aynı rotayı takip eden yeni bir dünya turu organize etti. Aloha Wanderwell’in günlüklerinden yararlanarak kapsamlı bir tarihsel araştırma ve fotoğraf restorasyonu gerçekleştiren yapım ekibi, çalışmalarının sonucunda Wanderwell’in seyahatlerinin haritasını gerçeğe en yakın şekilde tespit etmeyi başardı. Böylece Alford, Wanderwell’in rotasının aslına sadık kalarak 100 yıl önceki dünya turunu yeniden gerçekleştirebilecek.

Gerçek adı Alexis Rose Alford olan ancak Lexie Limitless olarak tanınan genç gezgin tarafından gerçekleştirilecek olan dünya turu, Ford Explorer SUV’un 2024 yılındaki lansmanı öncesinde bu yılın sonuna doğru start alacak. AMV BBDO’nun Kreatif Direktör Yardımcısı Martin Loraine, kampanyayı “geleneksel maço, tehlikeli ve sürdürülemez keşif fikrine karşı bir tepki” olarak nitelendiriyor.

Ford Explorer lansmanını kutlamak ve Lexie’nin maceralarını duyurmak için AMV BBDO ekibi Nicolai Fuglsig tarafından yönetilen 60 saniyelik kısa bir film hazırladı. Alford’un görüntülerinin arasına Wanderwell’in dünya turu sırasında yakaladığı orijinal görsellerin serpiştirildiği filmde, genç gezginin bu yıl başlayacağı yolculukta karşılaşacağı bazı zorluklar gösteriliyor. Alford, rotayı tamamlaması durumunda elektrikli otomobille dünyayı dolaşan ilk kadın olacak.

Bu yıl sonunda başlayacak olan Alford’un dünya turu maceralarını buradan takip edebilirsiniz.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Ford UK (@forduk)’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: Twitter, Youtube, Instagram