Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
adidas ve Gucci İş Birliğinin İkinci Koleksiyonu

adidas ve Gucci İş Birliğinin İkinci Koleksiyonu

Geçtiğimiz yıl ilk ortak koleksiyonlarını tanıtarak iş birliklerini duyuran adidas ve Gucci, her iki markanın tarzını birleştiren yeni spor ayakkabı koleksiyonunu piyasaya sürdü.

İlk ortak koleksiyonlarını 2022 yılı Şubat ayında düzenlenen Milano Moda Haftası’nda tanıtan adidas ve Gucci, ikinci ortak koleksiyonunu piyasaya sürdü. adidas & Gucci iş birliğinin ilk koleksiyonu geçtiğimiz yılın sonunda Gucci ile olan 20 yıllık birlikteliğini sonlandırarak görevinden ayrılan markanın kreatif direktörü Alessandro Michele’in imzasını taşıyordu.

Parlak renkli günlük ve spor kıyafetlerle aksesuarların yer aldığı ana koleksiyonun devamı niteliğindeki ikinci çalışma, her iki markayı yansıtan spor ayakkabılardan oluşuyor. adidas’ın imzası olan üç çizgi ile Gucci’nin klasik desenleri ve GG monogramının bir araya geldiği tasarımlar, tıpkı ilk koleksiyonda olduğu gibi birbirinden parlak renklere sahip. adidas’ın Gazelle serisi de bu ortaklıkla birlikte yeni tasarımıyla geri döndü.

İlk koleksiyon, parçalarından biri olan ve 1290 dolar etiket fiyatına sahip su geçirerek yağmurdan korumayan şemsiye ile hayli tartışma yaratmıştı. Gucci her ne kadar koleksiyon değerine dikkat çekse de, Çin’de etiket fiyatının üzerinde 1600 doları aşkın bir fiyatla satışa sunulan şemsiye ülkede kısa sürede viral oldu. Su geçiren şemsiye paylaşımı, Çin’in Twitter’ı olarak adlandırılan Weibo’da bir hafta içinde 140 milyondan fazla görüntüleme aldı.

31 Mart’ta piyasaya çıkan adidas x Gucci ayakkabı koleksiyonunun lansman görselleri, yakın zamanda Palace Gucci kampanyasıyla karşımıza çıkan ve Gucci’nin birçok işinde yer alan fotoğrafçı ve yönetmen Max Siedentopf imzasını taşıyor. İş birliğinin ilk tanıtım filminin yanı sıra, adidas x Gucci Gazelle ayakkabılarının tasarım ve üretim aşamasının sergilendiği kısa video ile ilk koleksiyonunun tanıtıldığı Exquisite Gucci adlı 13 dakikalık defileyi aşağıda izleyebilirsiniz.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

@gucci’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: adidas, Twitter, Instagram