Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gucci Kendi Taklit Koleksiyonunu Yaptı

Gucci Kendi Taklit Koleksiyonunu Yaptı

Gucci, markanın ürünlerinin kopyalanıp taklit edildiği gerçeğini kabul ederek Fake/Not koleksiyonuyla bu duruma zekice bir yanıt veriyor.

Moda markaları için sahte ürünler bir sorun. Özellikle lüks moda endüstrisindeki markalar bu sorunla mücadele etmek için farklı girişimlerde bulunuyor. Çoğu moda markası taklit ürünleri kendileri için problem olarak görse de Gucci yeni koleksiyonun ilham kaynağı olarak sahte ürünleri merkezine alıyor. Alessandro Michele tarafından yönetilen markanın en son kapsül koleksiyonu Fake/Not, Gucci’nin kurban olduğu sahte ürün kültürüne ve tüketicilerin orijinal giysi takıntısına ironiyi kullanarak cevap veriyor.

gucci

Taklit ürünler koleksiyonun ilham kaynağı oldu

Gucci logosundan, tasarımına kadar kendine has bir çizgisi olan bir marka. Buna rağmen geçmişten bu yana Gucci’nin taklit ürünleri artık sokakların vazgeçilmez bir parçası oldu. Lüks moda markasının ürünlerini sokak köşesinde bir seyyar satıcıda veya derme çatma bir dükkanın içinde görmek mümkün.

Taklit fikri üzerine eğlenceli bir yorum getiren Gucci, sahte ürünlerle uğraşmak yerine bu sorunu çözecek yaratıcı bir yönteme başvuruyor. Ayakkabıdan çantaya, ceketlerden tişörtlere kadar pek çok farklı ürünün ve modelin yer aldığı koleksiyonda her parçanın bir yüzünde fake (sahte) diğer yüzünde ise not (değil) yazıyor. Koleksiyon markanın kırmızı ve yeşil renkli çift şeritli, 80’li yılların retro Gucci logosundan ilham alıyor. Dikkat çekici sarı renk fake ve not kelimelerini yazmak için kullanılıyor. Kelimeler farklı şekillerde dizilse de her üründe merkezde yer alıyor.

Gucci kendini taklit edenleri tiye alıyor

Gucci Fake/Not koleksiyonu ilk olarak Sonbahar / Kış 2020-21 erkek defilesinde podyumda görüldü. Koleksiyonun tamamı Gucci’nin internet sitesinden satışa çıktı.

Gucci’nin sahte ürünlere karşı geliştirdiği ilk yaratıcı çözüm bu değil. Marka, 2017 yılında Gucci kelimesi üzerinde harf değişikliği yaparak taklit ürünler sunanlara karşı defilesinde Guccy kelimesinin yer aldığı ürünler sunmuştu. Benzer isimlerle taklit ürünler yaratanlara karşılık olarak çantadan aksesuarlara kadar her ürünün üzerinde Guccy yazıyordu. 2017 yılındaki İlkbahar / Yaz defilesinde mankenler bu ürünlerle podyumda yürümüştü.

Görsel: Gucci