Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uçak Kullanmadan Dünya Turu Yapan Gezgin

Uçak Kullanmadan Dünya Turu Yapan Gezgin

Dünyadaki her ülkeyi gezmeye karar veren Torbjørn C. Pedersen’in iki kuralı var. Uçağa binmemek ve gezi bitene kadar eve dönmemek.

Torbjørn, farklı bir yolculuk yapmak istemiş. Bunun için de iki kural koyarak rotasını biraz değiştiriyor. Gezi bitmeden evine dönmeyip hiçbir hava taşıtı kullanmadan Dünya turunu tamamlamayı hedefliyor. Reddit’te başlattığı soru cevap platformu, AMA (ask me anything) ile hem projesini daha çok insanın duymasını sağladı hem de bu konuda soruları olan insanlara tecrübelerini aktarma imkanı buldu. Böyle bir gezinin daha önce yapılmadığını ve ortalama 4 yıl süreceğini öngördüğünü de soruları yanıtlamadan önce belirtiyor. Günlük giderleri, yolculuğunu nasıl finanse ettiği, onu en çok etkileyen ülkeler, en çok korktuğu an, yolculuk sırasında yeni bir ülke bağımsızlığını ilan ederse alacağı karar gibi pek çok farklı konudan soruları yanıtlıyor.

Once Upon A Saga ismini verdiği bu proje ile 65 ülkeyi geride bıraktı. Bu akşam Karayiplerde yer alan bir ülke olan Saint Vincent ve Grenadinler’de bulunuyor. Karayiplerdeki turunu tamamladıktan sonra Afrika kıtasına geçmeyi planlıyor. Yol boyunca kullandığı ilkesini ve motivasyon kaynağını; “Bir yabancı, daha önce karşılaşmadığınız bir arkadaşınızdır.” sözleriyle dile getiriyor.

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Torbjørn; Facebook, Twitter, Instagram, Youtube gibi ağlar üzerinden maceralarını geniş kitlelere ulaşmak istiyor. 

https://www.youtube.com/watch?v=4iKqSIPf1yc
Görsel; Youtube